Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Η φλόγα της Κίνας, η ντροπή της Ελλάδας



Η πραγματική φλόγα των Ολυμπιακών, από το http://magicasland.com και ο Αστέρης ξαναδίνει ρεσιτάλ online δημοσιογραφίας με το Η φλόγα της Κίνας, η ντροπή της Ελλάδας.

Φως στις σκοτεινές πτήσεις της CIA στην Ελλάδα

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τα διαβήματα, η ελληνική κυβέρνηση και δη το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να κωφεύει στο αίτημα περί διεξαγωγής μιας ενδελεχούς έρευνας για το τι ακριβώς έγινε με τις δεκάδες παράνομες προσγειώσεις και απογειώσεις που, διαπιστωμένα πλέον, πραγματοποίησαν αεροσκάφη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε ελληνικά αεροδρόμια.


Φως στις σκοτεινές πτήσεις της CIA στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ Διάσκεψη για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 28 Μαρτίου στην Αθήνα, ομιλητές: Dick Marty και Thomas Hammarberg.

Στην ίδια χώρα η υπόθεση των υποκλοπών έχει μπει στο αρχείο...

2013: Γ΄ Βαλκανικός πόλεμος- Το τέλος της Ελλάδας

Πρόκειται για ένα video μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Στο http://www.bulgarmak.org/ θα βρείτε στην ελληνική γλώσσα άφθονο δηλητήριο σε ηλεκτρονική μορφή, προπαγάνδα και καλά οργανωμένο εθνικισμό σκηνοθετημένο με την κακία των αδύναμων.

Πάντως οι φόβοι που γεννιούνται από την κρίση στο Κόσοβο και τα παράδοξα που βιώνουμε με την υπόθεση της ονομασίας του γειτονικού κράτους δεν είναι αβάσιμα.

Στο μεταξύ:

"Στη Θεσσαλονίκη συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ακούστηκαν μέχρι και από μαθητές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Τάγμα εφέδρων καταδρομέων παρήλασε φωνάζοντας το σύνθημα: «Στους Μακεδόνες ρέει αίμα ελληνικό, στα Σκόπια δεν θα δώσουμε το όνομα αυτό».

Στους Ευζώνους Κιλκίς, το τελευταίο χωριό στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπου εδώ και χρόνια έχει κλείσει το δημοτικό σχολείο και δεν γίνονται παρελάσεις, δύο δάσκαλοι των 49ου και 50ού Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Συλλόγου Ευζωνιτών Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν τη μεταφορά 35 μαθητών που παρήλασαν υπό βροχή στο ακριτικό χωριό, παρά τις αντιδράσεις."


ΤΑ ΝΕΑ, Κουβάλησαν μαθητές για παρέλαση στα σύνορα!

Λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική

Με μια τεράστια έκρηξη παρομοιάζουν οι επιστήμονες το πρόσφατο ξεκόλλημα πάγου - το έβδομο στη σειρά - από την Ανταρκτική. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 90. Ακόμη μια απόδειξη ότι οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν ήδη, πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν οι ειδικοί.

Antarctic shelf 'hangs by thread'

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

6341 υπογραφές: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.
Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητή
κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Τρίτη, Μαρτίου 25, 2008

"Δωμάτιο με Θέα" στην ανοησία

Είναι απίστευτο το πόσο δεν μπορείς να διαφέρεις ορισμένες φορές. Πόσο υποτακτικά πρέπει να αποτελείς μέλος αγέλης. Πόσο ανόητα σκληρά μπορούν να φερθούν οι αδύναμοι.

Μαζί με τη γυναίκα μου είχαμε να επισκεφτούμε το καφέ "Δωμάτιο με Θέα" της Θεσσαλονίκης περίπου... 8 χρόνια. Από τότε που ακόμη φλερτάραμε κοιτώντας το Θερμαϊκό από τα μεγάλα παράθυρα στον 5ο όροφο στο Ολύμπιον.



Σπάνια πια μας φέρνει ο δρόμος μαζί στο κέντρο της πόλης και είπαμε να θυμηθούμε εκείνη την πρώτη φορά. Ανεβήκαμε στον 5ο μέσα και κατεβήκαμε τις σκάλες για να βρεθούμε μόνοι μας σε ένα χώρο που λουζόταν στον απογευματινό ήλιο. Σε ένα δωμάτιο με θέα μια ρομαντική πλατεία Αριστοτέλους. Καθήσαμε και περιμέναμε. Και περιμέναμε...

Όταν ανέβηκα και ζήτησα κάποιος να μας σερβίρει η κοπέλα μου είπε ότι δεν σερβίρουν στον κάτω όροφο παρά μόνο κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ. Χαμογέλασα και της ζήτησα ευγενικά να μας σερβίρει. "Η σύζυγος είναι έγκυος και θέλουμε να πιούμε μια σοκολάτα". Έδειξε με αμηχανία μια άλλη, μεγαλύτερη κοπέλα στο ταμείο.

Εξήγησα και σε εκείνη με ένα πλατύ χαμόγελο τα παραπάνω. Την κοίταξα στα μάτια και την ψυχή. Της είπα δυο φορές ότι δεν μπορούσαμε να κάτσουμε επάνω γιατί ήταν γεμάτο καπνό. Προσφέρθηκα να μεταφέρω εγώ τα ροφήματα κάτω και να τα ανεβάσω πάνω. Μάταια. Από τις ελάχιστες φορές που έχω συναντήσει τέτοια ανόητη άρνηση.

Συνήθως οι άνθρωποι μαλακώνουν όταν ακούνε περί εγκυμοσύνης. Όχι όμως και σήμερα. Φαίνεται ότι πέσαμε σε σκόπελο. Ας έχει. Ελπίζω μόνο το βράδυ να σκέφτηκε τι έγινε και αύριο να χαμογελάσει σε κάποιον άλλον που θα της ζητήσει το ο,τιδήποτε και να του το προσφέρει.

Όσο για εμάς, κατεβήκαμε στο self service καφέ του 1ου ορόφου μέσα στο Ολύμπιον και απολαύσαμε τις σοκολάτες μας.

Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

Η Ώρα της Γης: 29/3/08, 20.00-21.00σβήστε τα φώτα!



Η πρωτοβουλία "H Ώρα της Γης" δημιουργήθηκε από τη WWF Αυστραλίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. (Δείτε εδώ το video του Earth Hour 2008)

Στις 31 Μαρτίου 2007, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατάναλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνωντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα.

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την ΄Ωρα της Γης.

Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

50.000 Ιρακινοί πρόσφυγες στην πορνεία!

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του βρετανικού Independent. Καθώς εκδιώκονται από το Ιράκ καταφεύγοντας στη Συρία, έρχονται αντιμέτωποι με την ανέχεια. Τα ενοίκια στη Δαμασκό είναι υψηλά. Όσο για την επιστροφή στη Συρία αυτό θα ισοδυναμούσε με τη σφαγή τους.

Τα clubs της Συρίας κατακλύζονται από φθηνή ιρακινή σάρκα. Η χώρα αποτελεί πλέον έναν "παράδεισο" αγοραίου σεξ που προσελκύει κόσμο από τις γύρω χώρες.

Άλλη μια παράμετρος της επέμβασης στο Ιράκ. "Σοκ και δέος" πέντε χρόνια μετά...

How Many Child Prostitutes Is Bush Responsible for?

Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2008

Ιράκ, 5 χρόνια μετά: σφαγή και απελπισία



Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ 5 χρόνια (αλήθεια πόσο εύκολα πέρασαν για όλους εμάς από έξω...) μετά την στρατιωτική κατοχή των Η.Π.Α. στη χώρα.

Carnage and despair in Iraq

Μη μου το blogging τάρατε

Το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων σας προσκαλεί στη συζήτηση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 17/3 και ώρα 7 μ.μ. στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ (Εγνατία 46) με θέμα τα blogs, την ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο και τη νομοθετική ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες με αφορμή το press.gr. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό να θέσει ερωτήματα γύρω από το δικαίωμα στην έκφραση και την αμφίδρομη επικοινωνία των πολιτών μέσω των blogs. Ποια είναι η δυναμική των blogs, ποιοι οι λόγοι της ανάπτυξής τους το τελευταίο διάστημα και ποιος ο ρόλος τους ως βήμα έκφρασης όλων των πολιτών. Ποια είναι τα όρια που θέτει η δημοσιογραφική δεοντολογία και γιατί τόσο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας των bloggers όσο και των δημοσιογράφων στο τύπο εκφράζει φόβους για την νομοθετική ρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τα ζητήματα αυτά και όποια άλλα προκύψουν θα διαπραγματευτούν οι εξής ομιλητές:

* Έλσα Δεληγιάννη (επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, νομικός)
* Αστέρης Μασούρας (blogger, εκπρόσωπος digitalrights.gr)
* Γιώργος Κυρίτσης (δημοσιογράφος στην ΑΥΓΗ, στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 , στη ΓΑΛΕΡΑ κ.α)

Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

Θεσσαλονίκη: Νερό-δηλητήριο πίνουν οι μαθητές!

Ακατάλληλο για κατανάλωση είναι το πόσιμο, μόνο κατ' ευφημισμόν, νερό πολλών σχολείων της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων του ΑΠΘ και του ΤΕΙΘ. Oπως προκύπτει, σε 10 από τα συνολικά 32 σχολεία που εξετάστηκαν το νερό περιείχε τουλάχιστον ένα στοιχείο (αρσενικό, μαγγάνιο ή νιτρικά ιόντα) που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία σε υψηλές συγκεντρώσεις.
(...)

Τα στοιχεία για την ποιότητα του νερού προέκυψαν από αναλύσεις του εργαστηρίου Υγιεινής και Τοξικολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Χημείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστούν στο 3ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί από τις 14 - 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.


Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, Ημερομηνία: 9/3/2008 - Σελίδα: 28

Αυτό είναι όντως ακατάλληλο ανεξάρτητα από την ηλικία...

Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Με την καμπάνια ενημέρωσης για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) μαθαίνουμε να σπάμε τα δεσμά των κλειστών λογισμικών.

Στο http://mathe.ellak.gr θα βρείτε πληροφορίες για το Ελεύθερο λογισμικό. Το λογισμικό που καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του.

Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2008

2 χρόνια Fair Trade Hellas

Η Fair Trade Hellas με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό γιορτάζει στις 16 Μαρτίου 2008 τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του καταστήματος της στην Αθήνα.

Σας προσκαλούμε στο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44) στις 4μμ. να γνωρίσουμε περισσότερα για τους συνεταιρισμούς της Χιλής και της Βολιβίας μέσα από φωτογραφίες και βιντεοπροβολή αλλά και να γιορτάσουμε με γεύσεις και μουσική από τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Τα χειροποίητα προϊόντα του συνεταιρισμού Pueblos del Sur που υποστηρίζει τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μικρών χειροτεχνών στη Χιλή και βοηθάει τους μικρούς παραγωγούς να βγουν από τη δυστυχία του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που είχε επιβάλει ο Pinochet.

Ο συνεταιρισμός Apicoop ξεκίνησε τη συνεργασία με το fair trade το 1988. Σήμερα είναι από τους πιο σημαντικούς εξαγωγείς μελιού της Χιλής (valdivia). Η παραγωγή του μελιού γίνεται από 166 μέλη και τις οικογένειές τους. Η πώληση του μελιού που αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των οικογενειών αυτών είναι η κύρια πηγή πλούτου γι' αυτούς. Ο Apicoop υποστηρίζει την ανάπτυξη μικρών τοπικών κοινοτήτων τονίζοντας παράλληλα την αξία της διατήρησης των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δουλεύει με περισσότερες από 400 ομάδες μικρών χειροτεχνών είναι ο συνεταιρισμός Comparte στη Χιλή. Υποστηρίζει μικρούς τοπικούς παραγωγούς δίνοντας τους την ευκαιρία να προωθούν τα προϊόντα τους στην αγορά. Η παραγωγή τους σέβεται αυστηρά τις παλιές τεχνικές και περιλαμβάνει κεραμικά, ρούχα, κοσμήματα και ξύλινες χειροτεχνίες με πρώτες ύλες που προέρχονται αποκλειστικά από τη Χιλή. Ο συνεταιρισμός Comparte υποστηρίζει τα παραδοσιακά προϊόντα και την προώθηση των τοπικών κοινοτήτων ενώ οι μακροχρόνιες σχέσεις που διατηρεί με τους μικρούς παραγωγούς δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να σχεδιάζουν τόσο τη δική τους ζωή όσο και των οικογενειών τους.

Ο συνεταιρισμός Anapqui ιδρύθηκε το 1983 στη Βολιβία. Είναι μια ομοσπονδία που αποτελείται από 7 τοπικούς συνεταιρισμούς παραγωγών κινόα. Ο βασικός σκοπός του Anapqui είναι να δοθεί στους παραγωγούς η δυνατότητα να προμηθεύουν στην αγορά αυτό το προϊόν υπό ευνοϊκότερες συνθήκες, λαμβάνοντας υπ'όψιν τη μη-δυνατότητά τους να διαχειριστούν όλες τις απαραίτητες πρακτικές για εμπορευματοποίηση και εξαγωγή. Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει την καλλιέργεια της κινόας και θεωρεί ότι αποτελεί μέσο με το οποίο η περιοχή αυτή θα μπορέσει να αποφύγει τη μετανάστευση του πληθυσμού για λόγους εργασίας. Η κινόα είναι ένα σημαντικό προϊόν για την διατροφή των πληθυσμών Αϊμάρα και Κέτσουα. Προϊόντα με κινόα που θα βρείτε στο κατάστημά μας είναι

a.. Μπύρα ξανθιά με ρύζι και κινόα
b.. Μπύρα μαύρη με ρύζι και κινόα
c.. Κινόα βιολογική
d.. Δημητριακά βιολογικά Μπισκότα biofrolle

Ο συνεταιρισμός El Ceibo της Βολιβίας είναι παλιός συνεργάτης του Fair Trade. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα μικρών παραγωγών κακάου που ήθελαν να οργανωθούν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την εκμετάλλευση των μεσολαβητών. Το κακάο των El Ceibo βρίσκεται στη σοκολάτα 'mascao' αλλά προωθείται και σε σκόνη κακάο. Ο συνεταιρισμός αυτός πήρε το όνομά του από ένα δέντρο, El Ceibo, το οποίο παρέχει σκιά στα κακαόδεντρα. Το δέντρο αυτό είναι καρπερό και θεωρείται αθάνατο. Ο El Ceibo είναι μια ομοσπονδία 37 συνεταιρισμών παραγωγών με 800 μέλη. Η έλλειψη κυβερνητικής βοήθειας στους μικρούς αγρότες ενθάρρυνε τη δημιουργία συνεταιρισμών ανάμεσα στους καλλιεργητές κακάου. Κάθε ομοσπονδιακός συνεταιρισμός επωφελείται από κάποια ειδικά προγράμματα: ελεύθερη τεχνική εκπαίδευση, πρόσβαση σε επιδοτούμενα δάνεια, πίστωση για τη μόρφωση των παιδιών και την παροχή βοήθειας σε περίπτωση αρρώστιας.

Ο συνεταιρισμός Vina Chequen σχηματίστηκε το 2002 από 11 καλλιεργητές της επαρχίας Talca της Χιλής. Το όνομα Chequen είναι μια λέξη στην τοπική διάλεκτο της Χιλής (Napudungun) και σημαίνει λουλούδι του Arrayan (ένα ενδημικό δέντρο που κυριαρχεί στην περιοχή). Ένας από τους βασικότερους στόχους του συνεταιρισμού είναι να προωθήσει την οργανική μέθοδο καλλιέργειας των αμπελιών και την ανάπτυξη ενός κοινωνικού σχεδίου στήριξης των τοπικών κοινοτήτων. Το κρασί ποικιλίας Chardonnay του συνεταιρισμού Vina Chequen είναι ισορροπημένο και μαλακό που χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα και ελαφριές τανίνες που οφείλονται στο δρύινο βαρέλι που το φιλοξένησε.

Σας περιμένουμε εσάς και τους φίλους σας για μια ξεχωριστή γιορτή!

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις είμαστε στη διάθεσή σας.

Νάσια Ζορμπά (tel:210 3614070/ info@fairtrade.gr)
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Παράνομη η πρακτική της συλλογικής τιμωρίας από το Ισραήλ

Σε σημερινή τους ανακοίνωση ανθρωπιστικές οργανώσεις της Βρετανίας (Oxfam, Amnesty International, Save the Children UK, Care International UK και Christian Aid) καταγγέλλουν τις ωμότητες του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Η κατάσταση είναι η χειρότερη που υπήρξε τα τελευταία 40 χρόνια.

Conditions in Gaza 'the worst since 1967'

Gaza conditions 'at 40-year low'

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Κάβο Σίδερο: Περιβαλλοντικές συνέπειες από τουριστική επένδυση


Στις 14 Μαρτίου κρίνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της ΚΥΑ που ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την επένδυση στο "Κάβο Σίδερο".


Το έργο έχει την έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ των περιβαλλοντικών όρων για την τουριστική επένδυση της αγγλικής εταιρείας Loyalward στο Κάβο Σίδερο, σε περιοχή 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.

Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει 6 τουριστικά συγκροτήματα (ένα πάνω από κάθε παραλία και ένα στο κέντρο), 3 γήπεδα γκολφ σε μια περιοχή που περιλαμβάνει σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος δεν έχει ακόμη πλήρως ανασκαφεί καθώς και εκτάσεις που προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία στα πλαίσια του προγράμματος NATURA 2000 για την προστασία των τελευταίων ευρωπαϊκών οικοτόπων.

Λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, ο μητροπολίτης Ιεράπετρας και Σητείας κ. Ευγένιος και το ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή» απευθύνθηκαν με επιστολή τους στους αιρετούς εκπροσώπους του νομού, ζητώντας τους να πάρουν απόφαση όχι μόνο υπέρ της εν λόγω επένδυσης, αλλά να εξουσιοδοτήσουν και δικηγόρους, (τα έξοδα των οποίων αναλαμβάνει το ίδρυμα!!!) οι οποίοι θα κάνουν άσκηση παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της ένστασης, υπέρ του ΥΠΕΧΩΔΕ και κατά των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σχετικό δελτίο τύπου των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στο Νομό Λασιθίου

Η οργάνωση έχει απευθυνθεί γραπτώς σε 11 υπουργούς για τη ματαίωση του έργου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τη γνωστή του οικολογική ευαισθησία καταδίκασε το εγχείρημα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται επίσης κατά.

Σχετικά άρθρα

Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008

"Δήμαρχοι" και δήμαρχοι...

Στην όμορφη και ερωτική Θεσσαλονίκη το "Άρτος και θεάματα" είναι η τακτική της δημοτικής εξουσίας σε άτομα που δεν αντιδρούμε.

Ωστόσο κάποιοι αντιτείνουν: "Κύριε δήμαρχε, ωραία τα καρναβάλια - οι ελεύθεροι χώροι;" όπως έγραφε το πανό των μελών της Επιτροπής Κατοίκων για το Κτήμα Πουλή που βρέθηκαν χθες στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι, όπου ο δήμος είχε διοργανώσει εορταστική εκδήλωση.

Ο δήμαρχος του Ηρακλείου έβαλε το δικό του στοίχημα ώστε η πόλη ώς το 2013 να 'χει κάνει οριστικά λίφτινγκ: πράσινη, ανθρώπινη και πιο ελκυστική· πρότυπο για τις περιβαλλοντικές της δράσεις στην Ελλάδα και ώς το 2020 και στην Ευρώπη!

www.re-public.gr: "Προς μία κριτική του web 2.0"

3 νέα κείμενα δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου αφιερώματος του Re-public www.re-public.gr με τίτλο "Προς μία κριτική του web 2.0". Το αφιέρωμα προσπαθεί να διερευνήσει τα πολιτικά ζητήματα που συχνά αγνοούνται μπροστά στην απατηλή λάμψη του web 2.0.

Gabriella Coleman - Προς μία θετική κριτική του κοινωνικού web
Αν περιοριστούμε μόνο σε μια αρνητική κριτική του κοινωνικού web διακινδυνεύουμε να παράγουμε μια αφήγηση ενάντια στο Web 2.0, τόσο προβληματική όσο και η υπερβολή του Web 2.0, την οποία επιθυμούμε να αμφισβητήσουμε.

Tere Vaden and Juha Suoranta - Κοινωνικά μέσα και επίπεδα ελευθερίας
Οι Tere Vadén και Juha Suoranta προσπαθούν να αναδείξουν τα κυρια χαρακτηριστικά ενός σοσιαλιστικού μέσου.

Paula Bialski - Σε αναζήτηση της αληθινής παραγωγικότητας στο κοινωνικό web
Χρησιμοποιώντας την έννοια της παραγωγικότητας που έχει εισάγει Erich Fromm, η Bialski προσεγγίζει το κοινωνικό web σαν μια εν δυνάμει λειτουργική πλατφόρμα, η οποία καλλιεργεί την αυτοεκπαίδευση μέσω της αλληλεπίδρασης και της δράσης με άλλους.

Όλα τα κείμενα του Re-public δημοσιεύονται με την Ελληνική άδεια.Creative Commons BY-SAκαι μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα με απλή αναφορά της αρχικής πηγής τους.