Σάββατο, Αυγούστου 30, 2008

Η πραγματική συμβολή της κυβέρνησης...

... είναι η εξοικείωση της κοινής γνώμης με την ύπαρξή του φαινομένου της διαφθοράς(...) Σήμερα αποκαλύπτεται η νεοφιλελεύθερη συνωμοσία που κρυβόταν πίσω από τα μεγάλα λόγια. Η οποία είναι υπεύθυνη για τη φθίνουσα πορεία που ακολουθεί η χώρα σε όλους τους τομείς. Από την κατάρρευση της οικονομίας και την κατάσταση στο κράτος και τα δημόσια αγαθά, μέχρι τις πρόσφατες «επιδόσεις» μας στο Πεκίνο, παντού η ίδια εικόνα σήψης και παρακμής.


ΓΝΩΜΗ Σε αναζήτηση φορέα αλλαγής - Του ΓΙΑΝΝΗ Α. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟY

Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2008

Στο άρμα του Πανίκα



«Εγώ τα λέω και όταν έχω την καρέκλα και όταν δεν την έχω. Εγώ ανήκω στο άρμα της συνείδησής μου. Αγωνίζομαι για το καλό του τόπου και για την τρίτη θητεία διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Καραμανλή».

Λες να εννούσε τελικά κάτι από τεθωρακισμένα;

Αντάρτες καλούν Καραμανλή - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Mεταγωγή - ντροπή λαθρομεταναστών στη Λάρισα



Τέταρτη 27 Αύγουστου στις 11 πμ πίσω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ένα αγροτικό όχημα (συμβατικό υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας όπως μας είπε ο οδηγός του) μάρκας ΤΟΥΟΤΑ και με την καρότσα του διαμορφωμένη με σιδεριές σαν κλούβα είχε μέσα 7 μετανάστες δεμένους με χειροπέδες. Τους κράταγαν εκεί μέσα κάτω από τον ήλιο για να περάσουν εισαγγελέα επειδή δεν είχαν χαρτιά (όπως μας είπε ο οδηγός του) και έπειτα από διαμαρτυρίες για τον τρόπο κράτησης τους, τους φυγάδευσαν, και όπως ενημέρωσαν οι μετανάστες, θα τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελασσόνας.


ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/8 athens.indymedia.org

Τους στοίβαξαν σαν ζώα

The Free Gaza Movement



Οι σημειώσεις του βουλευτή Τάσου Κουράκη από την αποστολή στην Παλαιστίνη




Μεσίτες οι μοναχοί του Αγίου Όρους

Κεντρικό κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού, αυτού που εσύ κι εγώ και όλοι μας χρυσοπληρώσαμε μόλις 4 χρόνια πριν και στο οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί το υπουργείο Εργασίας, παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στη μονή Βατοπεδίου.

Όχι, δεν κάνω πλάκα. Σήμερα βουίζουν οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα σχετικά με τις μαύρες Mercedes που μπαινοβγαίνουν στο Ολυμπιακό Χωριό, μετατρέποντας τους μοναχούς σε μεσίτες. Οι εγκαταστάσεις βγήκαν στο σφυρί.

Η συνταγή περιέχει όλα τα... υλικά: μεταφορές ευθυνών μεταξύ υπουργών, δικαστικές αποφάσεις και αγωγές, διαμαρτυρίες κατοίκων, δασικές περιοχές που απειλούνται από τσιμεντοποίηση και την κλασική άγνοια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Διάβασε σχετικά: Παζάρια για τα ιερά φιλέτα - Δεκάδες αγωγές από κατοίκους στις περιοχές που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου - ΤΑ ΝΕΑ

Θου Κύριε...

Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2008

CMR with all my ΒikeRespect!


Κατάφερα σήμερα να πάω στο CMR που διοργανώνουν σε εβδομαδιαία βάση στη Θεσσαλονίκη οι φίλοι του BikeRespect.gr. Βρεθήκαμε περί τους 65 ανθρώπους που αγαπάνε το ποδήλατο, τη Θεσσαλονίκη και που πιστεύουν ότι αυτή η πόλη μπορεί και της αξίζει να γίνει περισσότερο βιώσιμη από ό,τι έχει καταντήσει.

Το ραντεβού της Τετάρτης δίνεται στο Λευκό Πύργο. Αρχηγός είναι ο Gareth ο οποίος οδηγεί και το Ταξίλατο. Σήμερα οι "πελάτες" ήταν δυο γλυκά πιτσιρίκια που οι περισσότεροι φωτογραφίσαμε.



Η ποδηλατοδρομία ξεκινά από το Λευκό Πύργο συνοδευόμενη από περιπολικό και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας. Καταλαμβάνουμε μια λωρίδα του δρόμου και ποδηλατούμε ανά δύο. Ακολουθούμε χαλαρά μια διαδρομή περίπου 50 λεπτών.

Ποδοδηλατούμε μέχρι την αρχή της Καλαμαριάς παραλιακά, ανεβαίνουμε από το δρόμο της Νομαρχίας και στρίβουμε στην Βασιλίσσης Όλγας. Μπαίνουμε στην Τσιμισκή και στρίβουμε στην Αγία Σοφίας. Από τη Λεωφόρο Νίκης καταλήγουμε στο Λευκό Πύργο.

Ευχαριστήθηκα τη βόλτα και την καλή παρέα του Γιάννη, της Μαρίας, του Gareth και κάμποσων ακόμη που πιάσαμε την κουβέντα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση.

Θα μου μείνει το σύνθημα γραμμένο στην πλάτη μιας σχετικά μεγάλης σε ηλικία ποδηλάτισσας: "Γιαγιά με κοτσίδα". Έβγαλε τη διαδρομή στο χαλαρό και απέδειξε ότι το χιούμορ είναι σημαντικότερο από τα χρόνια. Από το ταίρι της έμαθα για τους "Φίλους του Ποδηλάτου Θεσσαλονίκη" στο facebook.

Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα στην Αριστοτέλους και κάθε Τετάρτη στο Λευκό Πύργο. Εγγραφείτε στο BikeRespect.gr για να λαμβέντε newsletters με αλλαγές της ώρας συνάντησης κατά το φθινόπωρο.

Καλές βόλτες!

P.S. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω το κείμενο και τις φωτογραφίες στο thess.gr.

Κυριακή, Αυγούστου 10, 2008

Critical mass rides στη Θεσσαλονίκη: 11 & 13 Αυγούστου



ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 7 και 30 το απόγευμα από την Πλατεία Αριστοτέλους (διάρκειας περίπου 45 λεπττά)

Διαδρομή: Πλατεία Αριστοτέλους - Μητροπόλεως - Παύλου Μελά - Νικ. Γερμανού (ΧΑΝΘ) - Αγγελάκη - Πλατεία Συντριβανίου (Ξενοδ.ABC) - Εθνικής Αμύνης - Αλεξάνδρου Σβόλου - Πλατεία Αγ.Σοφίας - Μακ.Κιγκ - Τσιμισκή - Ιώνος Δραγούμη - Νίκης - Γερμανού - Αγγελάκη - Αλεξάνδρου Σβόλου - Ερμού- Πεζόδρομος Αριστοτέλους - Πλατεία Αριστοτέλους.


ΤΕΤΑΡΤΗ , 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 7 και 30 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο (διάρκειας περίπου 45-50 λεπτά ) ΤΑΞΙΛΑΤΟ

Διαδρομή: (Λ.Πύργος- Μεγ.Αλεξάνδρου- Μαρίας Καλλας (Ποσειδώνιο) - Πλούτωνος (Νομαρχεία)- Βας.Ολγας-Τσιμισκή- Αγ.Σοφίας- Νίκης- Λ.Πύργος)

BikeRespect.gr
Τι είναι το critical mass ride

Αν καταφέρω μέχρι αύριο να μπαλώσω τη σαμπρέλα μου από το σημερινό φούιτ, θα είμαι εκεί!

Σάββατο, Αυγούστου 02, 2008

Μαγειρική δημοσκόπων

Αυτά τα σενάρια έχουν αρχίσει να τα επεξεργάζονται ήδη τα επιτελεία των κομμάτων αλλά και οι δημοσκόποι, θεωρώντας ότι το επόμενο διάστημα θα τα βρούμε μπροστά μας και τότε θα πρέπει κάποιοι να λάβουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Τα 3 σενάρια του μεγάλου συνασπισμού


Τώρα εσύ μπορείς να καταλάβεις σε τι είδους επεξεργασίες υπόκεινται τα παραπάνω σενάρια. Όταν θα σηκώσεις το ακουστικό του τηλεφώνου σου και η ευγενική κοπέλα σου ζητήσει να απαντήσεις ερωτήσεις προκάτ, θα έχεις επιβεβαιώσει τις υποψίες σου.