Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Διακοπή της πρόσβασης των Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών



"Όλα είναι θέμα Παιδείας", είναι το σύνθημα στο λογότυπο του υπουργείου Παιδείας. Κι όμως, έχουμε πλεόν οριστικά και αμετάκλητα τη διακοπή της πρόσβασης των Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) μας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011.

Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Υπέγραψε κι εσύ!

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Σχετικά με την ετήσια έκθεση της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την ετήσια έκθεση της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Με αφορμή την ετήσια έκθεση της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π), σήμερα κιόλας ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2008, που αποτυπώνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι η έκθεση αυτή αξιολογεί τα Πανεπιστήμια, αλλά κυρίως αξιολογεί το Υπουργείο Παιδείας το οποίο «κόβεται» και μένει στην ίδια τάξη.

Σε λίγες ημέρες οι μαθητές θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά έντυπα για να επιλέξουν τις Σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στις οποίες θα φοιτήσουν. Θέλουμε να καλέσουμε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό να ενημερώσει τους μαθητές και υποψήφιους φοιτητές για τις δυνατότητές όλων των Τμημάτων να υποδεχθούν τους φοιτητές.

Στις 27 Μαρτίου καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση για 13 Τμήματα ΤΕΙ και 3 Πανεπιστημιακά Τμήματα, την ίδρυση των όποιων είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Τέλη Απριλίου καταθέσαμε στοιχεία για όλα αυτά τα νέα Τμήματα τα περισσότερα από τα οποία φαίνεται πως δεν είχαν ούτε υποδομές, δεν είχαν αίθουσες, δεν είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν είχαν πρόγραμμα σπουδών.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών καλείται ο Υπουργός Παιδείας να ενημερώσει για να προστατεύσει τους φοιτητές, ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε «Σχολές -φάντασμα».

Αυτές τις ανησυχίες και τους φόβους μας, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει η έκθεση της Αρχής για τη διασφάλιση ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Σύμφωνα με την έκθεση της Α.ΔΙ.Π υπάρχουν πολύ μεγάλα θεσμικά προβλήματα, τα οποία είχαμε θέσει στη Βουλή εδώ και τέσσερα χρόνια, Θεσμικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την Α.ΔΙ.Π να προχωρήσει στο έργο της.

Όπως:

+ Υπάρχει εξαιρετικά ανεπαρκής χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει ήδη απώλεια δυο εκατομμυρίων ευρώ, κοινοτικών πόρων εξ αίτιας της μη θεσμικής δυνατότητας απορρόφησης των κονδυλίων από την Α.ΔΙ.Π
+ Υπάρχει ελάχιστος αριθμός Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν. Το 1% συνολικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, 5 Σχολές από 499 Τμήματα. Εάν συνεχίσουμε μ' αυτούς τους ρυθμούς σε 80 χρόνια θα αξιολογηθεί το σύνολο των ελληνικών Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Και βεβαίως υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος, όπως επισημαίνεται, το 2009 να μην μπορεί να συνεχίσει η αξιολόγηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ΤΕΙ γιατί δεν υπάρχουν καθόλου πόροι, δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν υπάλληλοι, δεν υπάρχουν χρήματα.

Εκτιμούμε ότι το πολύ σοβαρό έργο της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων, για την υλοποίηση του οποίου είχαμε υποβάλλει τις ενστάσεις μας, αλλά και τις προτάσεις μας, βρίσκεται σε κρίση και σε κίνδυνο.

Ως ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε και το θεωρούμε αναγκαίο ότι ήρθε η στιγμή να συζητήσουμε και θεσμικά το θέμα του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και όλων των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας

Συζητούμε και προτείνουμε το αυτοδιοίκητο της λειτουργίας, που σημαίνει χρηματοδότηση, προγραμματισμό, αξιολόγηση, λογοδοσία, εξωστρέφεια, έρευνα και βέβαια κοινωνική προστασία και πολιτική των φοιτητών. εκπαίδευσης.

Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει στα Γιάννενα η Σύνοδος των Πρυτάνεων και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις και των Πρυτάνεων των ελληνικών Πανεπιστημίων για τα πολύ σημαντικά θέματα των Πανεπιστημίων, πώς αποφασίζονται τα Τμήματα, όλων των καταγγελιών και των προβλημάτων τα οποία έχουμε ήδη αναφέρει, αλλά και βέβαια τις διαπιστώσεις τους και τις προτάσεις τους για το θέμα της αξιολόγησης.

Τα ψεύτικα τα λόγια

Θυμάστε τι έκραζαν εκείνα τα παπαγαλάκια; «Φόροι, Φόροι, Φόροι!». Και τώρα τι να πει κανείς για τον πρωθυπουργό που αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα τουλάχιστον στην Μεταπολίτευση; Είναι για γέλια; Είναι για κλάματα;



1. Η ερώτηση ήταν σταράτη και ξεκάθαρη: «Θα βάλετε φόρους»; Απάντηση:«Ο σχεδιασμός δεν είναι να βάλουμε φόρους. Εάν όμως η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί».

2. Τέτοιος ήταν πάντα. Ένας πρωθυπουργός με τις καλύτερες προθέσεις που η άτιμη ζωή τον υποχρεώνει να παίρνει δυσάρεστες αποφάσεις. Έτσι και τώρα. Ιδού η πρώτη δόση (γιατί έρχεται και δεύτερη από Οκτώβριο)...

Νέα αυξημένη φορολογία στα καύσιμα, που θα πλήξει όλους τους κατόχους Ι.Χ., ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τα πραγματικά θύματα φυσικά είναι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αφού αυτά είναι που πονάνε πραγματικά από τις μεταβολές στην τιμή των καυσίμων.

Νέα αυξημένη φορολογία στα κινητά, όπως ακριβώς είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2006. Μέτρο που θα πλήξει όλους τους κατόχους κινητών με συμβόλαιο, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τα πραγματικά θύματα φυσικά είναι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, όπου οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ήδη χτυπήσει κόκκινο.

Νέος φόρος στα καρτοκινητά που και πάλι πλήττει όλους τους κατόχους καρτοκινητών, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Πραγματικά θύματα: φυσικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα…
Για να «χρυσωθεί» το χάπι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που θα κληθούν πραγματικά να σηκώσουν το σταυρό των φόρων, εξετάζεται και επιβολή έκτακτης φορολογίας σε κατόχους μεγάλων σκαφών αναψυχής και πολυτελών αυτοκινήτων άνω των 2000 κ.ε. (το γεγονός ότι πριν 2 μήνες η κυβέρνηση παρείχε κίνητρα για την αγορά τέτοιων αυτοκινήτων υπογραμμίζει το πόσο κορόιδο πιάστηκαν όσοι έσπευσαν να τα αγοράσουν).

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

Διαλύουν και εκποιούν τα ΕΛ.ΤΑ.

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΘΕΜΑ «Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει και προωθεί τη διάλυση και εκποίηση ολόκληρου του Ομίλου ΕΛ.ΤΑ »

Σε μια εποχή που η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης επιβάλλουν τη στήριξη των επιχειρήσεων που αποτελούν βασική υποδομή του κράτους και καθοριστικά εργαλεία για την τόνωση της οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, η Κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί τα ΕΛΤΑ στη χρεοκοπία, την απαξίωση και τη διάλυση, με τελικό στόχο την εκποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού έχει περιορίσει και μάλιστα άναρχα το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ. Η ποιότητα των υπηρεσιών είναι σε τέτοιο επίπεδο που έργο του Επιστολικού Ταχυδρομείου μεταφέρεται στις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ το 7% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει καθημερινή (5νθήμερη) πρόσβαση στο δίκτυο των ΕΛΤΑ ενώ στο 20% των πολιτών δεν παρέχεται η κατ’ οίκον διανομή.

Για την εξυπηρέτησή τους οι πολίτες αναγκάζονται να στρέφονται στις ιδιωτικές εταιρείες, καταβάλλοντας υπερδεκαπλάσιο τέλος σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ, για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας Χ+1 που είναι βασική υποχρέωση του φορέα παροχής Καθολικών Υπηρεσιών, των ΕΛΤΑ.

Η απαξίωση, η διάλυση αλλά και η κατασυκοφάντηση των ΕΛΤΑ από την εφαρμοζόμενη πολιτική της Κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα να διακινούν τα ΕΛΤΑ το 93% του όγκου της αλληλογραφίας, αλλά να εισπράττουν το 60% των εσόδων της Ταχυδρομικής αγοράς.

Αναλύοντας την διαχρονική έρευνα της Ταχυδρομικής Αγοράς της ΕΕΤΤ, γίνεται φανερό ότι η μείωση της αλληλογραφίας πρώτης προτεραιότητας από τον ΕΛΤΑ μεταφέρεται αυτούσια και με δεκαπλάσια τέλη στις ιδιωτικές εταιρίες Ταχυμεταφορών.

Αυτό δεν είναι φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη της αγοράς αλλά δώρο της Κυβέρνησης στις ιδιωτικές εταιρείες και σε «υποχρεώσεις» της.

Τα παραπάνω επιδεινώνονται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΤΑ. Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 2500 οργανικές θέσεις είναι κενές και στο τέλος του χρόνου αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η Κυβέρνηση εκβιάζει ότι εάν αποφασιστούν προσλήψεις θα γίνουν με το Ν. 3429.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και η συνταγματικότητα της Κυβερνητικής απόφασης θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με τέτοιες ελλείψεις προσωπικού είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχει ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται όχι μόνο στα μικρά και απομονωμένα νησιά και χωριά αλλά και σε αστικές περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά του ΥΜΕ και η σύνδεση της εκποίησης των ΕΛΤΑ με την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, δείχνει τις πολιτικές συγχύσεις και νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η 3η Ταχυδρομική Οδηγία διαχωρίζει ξεκάθαρα την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς από την Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Η Οδηγία περιγράφει το περιεχόμενο των Καθολικών Υπηρεσιών και την ποιότητα (5νθήμερη διανομή και περισυλλογή) όπως και την υποχρέωση κάθε κράτους μέλους για τη διασφάλιση της παροχής και την κάλυψη του κόστους.

Η Κυβέρνηση σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση, όχι μόνο δεν έχει λάβει απόφαση για κάλυψη του κόστους των Καθολικών Υπηρεσιών και του Πανελλαδικού Δικτύου αλλά έχει οδηγήσει τα ΕΛΤΑ σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι οφειλές του κράτους για τη διακίνηση της Δημόσιας αλληλογραφίας και του Τύπου ξεπερνούν πλέον τα 70 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ δεν έχει αποδώσει ακόμη ούτε τα ποσά της Εθνικής συμμετοχής στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επενδύσεων του ΕΛΤΑ μέσω του Γ ΚΠΣ.

Τα όποια οικονομικά διαθέσιμα των ΕΛΤΑ έχουν εξανεμισθεί και αναγκάζονται πλέον για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να δανείζονται με δυσβάστακτο επιτόκιο, πάνω από 6%.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκποιήσει τα ΕΛΤΑ, ενώ συγχρόνως τους αφαιρεί πόρους και έργο με αποκορύφωμα την προσπάθεια αρπαγής της διακίνησης των Διαβατηρίων για να ευνοήσει «κολλητούς» και φίλους.

Αρνείται πεισματικά να εντάξει στο ΕΣΠΑ επενδυτικό πρόγραμμα των ΕΛΤΑ που είναι προσανατολισμένο με δράσεις και επενδύσεις στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός με πράξεις και παραλήψεις δείχνουν πλέον ότι αδιαφορούν για την προοπτική του Δημόσιου Ταχυδρομείου και για την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου, με διασφάλιση της παροχής των Καθολικών Υπηρεσιών, την αναβάθμιση του πανελλαδικού του δικτύου, την ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών, τη βιωσιμότητα και την προσφορά του στην περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου. Έχει έγκαιρα προτείνει έναν άλλο δρόμο.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διαφάνεια σε κάθε τομέα της λειτουργίας του κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στην προσπάθεια εκποίησης του ομίλου ΕΛΤΑ. Υποστηρίζει τις στρατηγικές συνεργασίες με διεθνές ταχυδρομικό δίκτυο, με αναπτυξιακή στρατηγική, με διείσδυση στον ευρύτερο Μεσογειακό και Βαλκανικό χώρο, με βασικό στόχο την υποστήριξη της βιωσιμότητας των ΕΛΤΑ, τη διασφάλιση των Καθολικών Υπηρεσιών και την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη την χώρα.

Ερωτάσθε, κ. Υπουργέ:

1. Γιατί η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και δε συζητά με αίσθημα ευθύνης τα αιτήματα και τις προτάσεις των εργαζομένων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Ομοσπονδία τους;
2. Για ποιους λόγους η Κυβέρνηση αποδέχεται τη σταδιακή επιδείνωση όλων των μεγεθών που αφορούν τη βιωσιμότητα, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ΕΛ.ΤΑ.;
3. Γιατί μειώνεται το Πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ;
4. Πόσα νέα καταστήματα έχουν λειτουργήσει από το 2004 μέχρι σήμερα;
5. Τα παράπονα των πολιτών για την προβληματική τους ταχυδρομική εξυπηρέτηση δεν προβληματίζουν την Κυβέρνηση;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Τσιόκας Χάρης
Σκουλάς Γιάννης
Χριστοφιλοπούλου Εύη
Σηφουνάκης Νίκος

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Η ξεφτίλα της ενημέρωσης

Παίρνει διαστάσεις η "Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν", η οποία ουδέποτε έγινε. Κι όμως τρεις κυριακάτικες εφημερίδες περιέγραψαν αυτή τη συνάντηση.

Αν η κατάρρευση των μηχανισμών της κυβερνητικής προπαγάνδας αποτελεί την κορυφή της πολυκατοικίας, φαίνεται ότι ξεριζώνονται σταδιακά και αυτοματοποιημένα ακόμη και τα θεμέλιά της. Διαβάστε και "το κέντρο ελεγχόμενων διαρροών".

Σχετικά πρωτοδιάβασα στο άρθρο Η γκάφα του "ΒΗΜΑτος" αποκάλυψε το "σύστημα"... και τη σκυτάλη πήρε ο ΆΝεμος με μια γλώσσα που, ως συνήθως, τσακίζει.

Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2009

Η χαρά μιας νέας αρχής και ελπίδας



Καιρός η Αριστερά να πάψει να ομφαλοσκοπεί, να κατασταλάξει σε όσα συμφωνεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., έστω 2-3 σημαντικούς άξονες πολιτικής και να θέσουν από κοινού τους όρους της μεγάλης Αλλαγής για τη χώρα.

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Καιρός να φύγουν!

Τι άλλο τραγελαφικό, παράνομο, εξευτελιστικο για την ίδια μας την υπόσταση, την ύπαρξη ως πολίτες και εν τέλει ως μια στοιχειωδώς, έστω, δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, μένει να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια από αυτήν την καρικατούρα κυβέρνησης που διαχειρίζεται τις τύχες όλων μας;

Παραιτηθείτε, κυρία υπουργέ

Και...

Στις 17 Φεβρουαρίου καταγγείλαμε ως αδιαφανή, διαβλητή και στημένη την διαδικασία προσλήψεων επιμελητών δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο υπεύθυνος γι’ αυτήν την φαύλη διαδικασία, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης, μίλησε για «λασπολογία» και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η διαδικασία «διενεργήθηκε με όλα τα εχέγγυα αμεροληψίας και αξιοκρατίας». Τόσο ήταν αμερόληπτη και αξιοκρατική η διαδικασία, ώστε το ΑΣΕΠ με χθεσινή απόφαση καταπέλτη, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Χατζηγάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, ακυρώνει στο σύνολό της την διαδικασία και όλες αυτές τις ρουσφετολογικές - κομματικές προσλήψεις. Επιβεβαιωθήκαμε. Δεν λασπολογούσαμε.


Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε παράνομα συνεργάτες του και συγγενείς συνεργατών του στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η απόφαση του ΑΣΕΠ είναι κόλαφος για τον ίδιο και για την κυβέρνηση της ΝΔ. Εάν είχε ίχνος πολιτικής ευθιξίας, ο κ. Χατζηγάκης θα έπρεπε να είχε ήδη ζητήσει συγνώμη από τους εξαπατηθέντες διαγωνισθέντες και να είχε υποβάλλει την παραίτησή του.


Είναι ντροπή για την κυβέρνηση: ντροπή διότι εμπαίζει τους άνεργους νέους με στημένους διαγωνισμούς, ντροπή διότι υποχρεώνει σε αθλιότητες τους εξεταστές και τις επιτροπές των δήθεν διαγωνισμών, ντροπή διότι συκοφαντεί την αντιπολίτευση που αποκαλύπτει και καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της και τις παρανομίες της.


Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο αδιόρθωτος κ. Χατζηγάκης, αφού φρόντισε για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε οργανισμούς και υπηρεσίες, όσο ήταν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συνεχίζει τώρα το «έργο» του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις γνωστές 987 καθαρά ρουσφετολογικές προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που επίσης έχουμε καταγγείλει. Και έπεται συνέχεια… Ο κατήφορος συνεχίζεται.