Τϊποτα δεν θεωρώ αυτονόητο. Έτσι γράφω ότι όσα θα διαβάσεις στο σχετικό site αφορούν τις Η.Π.Α., αλλά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον από τις εξής σκοπιές, αφού τα κείμενα αποδεικνύουν, ανάμεσα σε άλλα, ότι:
α) η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη από το σύνταγμα και πρόκειται για αναφαίερτο δικαιώμά σου, είτε αυτό είναι έντυπο, είτε blog
β) όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να φωτίσουν την κοινή γνώμη και την ηλεκτρονική κοινότητα γράφουν σε απλή και κατανοητή γλώσσα, αποφεύγοντας παραπομπές και αναφορές σε νομικίστικα κείμενα τα οποία άνθρωποι δίχως σχετική παιδεία είναι δύσκολο να αντιληφθούν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Legal Guide for Bloggersκαι τα παρακάτω δικαιώματα:
- Bloggers can be journalists (and journalists can be bloggers)
- Bloggers are entitled to free speech
- Bloggers have the right to political speech
- Bloggers have the right to stay anonymous
- Bloggers have freedom from liability for hosting speech the same way other web hosts do
Η ελληνική blog-όσφαιρα αρχίζει να ωριμάζει. Τα πρώτα posts αρχίζουν να βρίσκουν το δρόμο των έντυπων εκδόσεων. Τα παραδείγματα κλοπής κειμένων bloggers και δημοσίευσής τους σε έντυπα αρχίζουν να πληθαίνουν.
Το Electronic Frontier Foundation αποτελεί ένα καλό παράδειγμα δράσης όσων πραγματικά δεν θέλουν απλά και μόνο να λειτουργούν "τρομο-νομο-κρατικά" επισείοντας τα γραπτά πάνω από τα κεφάλια μας...
Όσοι διαπιστώνουν ένα κενό στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με τα Νέα Μέσα και την Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία και τη Δημοσιογραφία των Πολιτών ξεκινούν σχετικές πρωτοβουλίες, όπως το digitalrights.gr.
1 σχόλιο:
http://www.eexi.gr/
Eνωση ελληνων χρηστων.
Με συμβουλες απο δικηγορους γνωστες, που περιμενουν να πας εσυ με την απορια σου.
Δημοσίευση σχολίου