Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Αλλαγή κλίματος: ο φαύλος κύκλος

Για τους 2000 επιστημόνες που μελετούν την αλλαγή του κλίματος δεν χωρά πλεόν καμία αμφιβολία. Η άνοδος της επίγειας θερμοκρασίας καθώς και εκείνης των ωκεανών, η άυξηση της στάθμης των θαλασσών και η δραματική μείωση των πάγων της Αρκτικής τα τελευταία 35 χρόνια οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι προβλέψεις είναι περισσότερο δυσοίωνες από τις αρχικές. Ο θερμότερος πλανήτης προκαλεί αύξηση στην εξάτμιση των υδάτων των ωκεανών. Αυτό συνεπάγεται την επιδείνωση του φιανομένου του θερμοκηπίου, καθώς και περαιτέρω αδυναμία του πλανήτη να απορροφήσει το παραγόμενο από τον άνθρωπο CO2.

Διάβασε περισσότερα για την αναμενόμενη αναφορά του βρετανικού Ιntergovernmental Panel on Climate Change στο σημερινό άρθρο του βρετανικού Independent με θέμα: "Global Warming: The vicious circle".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει εσείς που είστε ειδικός να μας ανοίξετε τα μάτια , στα Ελληνικά. Τα ξένα site δεν διαβάζονται εύκολα , διότι και εγώ που γνωρίζω αγγλικά είναι δύσκολο να καταλάβω αγγλική ορολογία επί του θέματος. Πέραν αυτού , ήθελα να εκθέσω τον προβληματισμό μου για το θέμα της αλλαγής του κλίματος , βασιζόμενος στο ευδιάκριτο και αναμφισβήτητο γεγονός της ραγδαίας αλλαγής της θερμοκρασίας κατά περιοχές στη γή , θα έλεγα πολύ πέραν των εκτιμήσεων των ειδικών . Τι συμβαίνει τέλος πάντων ; Με απλά λόγια , γιατί ήρθαν τα Χριστούγεννα και έχουμε ανοιξιάτικό καιρό ; Γιατί τα τελευταία 2 καλοκαίρια η Ελλάδα θύμιζε την Κύπρο κλιματολογικά ; Ευχαριστώ πολύ.