Τετάρτη, Απριλίου 11, 2007

Θεατρική βραδιά: «Μπλε μελαγχολία» με τη Διεθνή Αμνηστία

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας (Ομάδες Δράσης 53 & 72), σε συνεργασία με το Ανοιχτό Θέατρο (Κάλβου 70, Γκύζη), μας προσκαλεί σε θεατρική βραδιά στις 18 Απριλίου, ώρα 21.45, με το έργο «Μπλε μελαγχολία».

Πρόκειται για ένα θεατρικό τρίπτυχο σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη και κείμενα Μάνου Ελευθερίου, Μάρως Δούκα και Μένη Κουμανταρέα, με κοινό μοτίβο τον πόνο τριών νεαρών μεταναστών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην ελληνική μεγαλούπολη. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάνος Καρατζογιάννης, Λουκία Μιχαλοπούλου και Πέτρος Σπυρόπουλος, ενώ η μουσική είναι του Γιώργου Χριστιανάκη.

Ο Πολωνός Μάρεκ είναι ηθοποιός που εργάζεται ως καθαριστής σπιτιών. Όταν σε κάποια θεατρική οντισιόν ο εξεταστής τού ζητά να υποδυθεί τη μπλε μελαγχολία, το βουβό παράπονο του Μάρεκ ξεσπά.

Η νεαρή Ουκρανή Ιρίνα έχει εγκαταλείψει την πατρίδα της για το όνειρο μιας όμορφης ζωής στη μαγική Δύση. Τώρα, ανθρώπινο ράκος, εξιστορεί σε μια αόρατη δημοσιογράφο τις περιπέτειές της στη «φιλόξενη» χώρα μας.

Ο 20χρονος Αλβανός Αλτίν ζει με τη μητέρα και την αδελφή του προσπαθώντας με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Είναι ευαίσθητος, αλλά επιρρεπής στους πειρασμούς. Ενώ δουλεύει πρωί-βράδυ στην οικοδομή και σε μπαρ, δεν διστάζει να εκδοθεί ή να κλέψει από τη μητέρα του τα χρήματα του ενοικίου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20€ (φοιτητικό 15€). Σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας.

Για προσκλήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας (τηλ. 210 3600628) ή με τον Ανδρέα Γιολάση (τηλ. 210 8224901).

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 15 Απριλίου, στις 9 μ.μ, διοργανώνεται βραδιά παραμυθιών για την ενίσχυση της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας ενάντια στη στράτευση ανηλίκων, με τον Αφηγητή Στέλιο Πελασγό, στο Θέατρο του Εργαστηρίου «Μαιρηβή» (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222181).

1 σχόλιο:

Anastasia είπε...

Ετοιμαζω μια εκπομπη και θα εχει τον τιτλο Μπλε. Βρηκα πολυ ενδιαφερον το αρθρο σου και θα το διαβασω.