Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Ημέρα για Ασφαλές Ιντερνετ 2008

Η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών για την "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008" είναι ελπιδοφόρα, αν και χαμηλή. Οι ελληνικές συμμετοχές χαρακτηρίζονται από μια εν μέρει "φοβικότητα" απέναντι στο Internet. Ίσως να οφείλεται στην καταδίκη του νέου μέσου από την τηλεόραση η οποία είναι διαρκώς σε λειτουργία στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.

Εντυπωσιακά ως προς τις τεχνικές και τη φαντασία θεωρώ τις συμμετοχές των Δανών. Με το βίντεό τους δείχνουν τα προβλήματα των νέων στην παγκόσμια γλώσσα. Χωρίς υπεκφυγές, με χιούμορ και διάθεση να ξεπεράσουν ό,τι τους προβληματίζει και μέσω του ίδιου του Internet.

Δεν πρέπει μάλλον να είναι τυχαίο. Στους «27» η χρήση του Ιντερνετ έφτασε το 57%, με τα υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται στην Ολλανδία με 84% και τη Δανία με 81% και τα χαμηλότερα στη Ρουμανία με 24% και τη Βουλγαρία με 31%.

Σχετικά: http://www.saferinternet.gr

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

..Μάλλον οφείλεται στο ότι η φοβικότητα εκπορεύεται από τους εμπλεκόμενους "φορείς", και στο ότι δεν υπάρχει κανείς σοβαρός αντίλογος από τους εκπαιδευτικούς και τους πληροφορικάριους.

Oneiros είπε...

Btw, τι έχουν να πουν οι εκπαιδευτικοί για το Ξεμπλόγκαρε; Στο ίδιο μοτίβο FUD και σύγχυσης λόγω ελλειπούς αντίληψης του αντικειμένου κυμαίνεται κι αυτό, ουσιαστικά, κι ίσως έχει τους ίδιους εμπνευστές...

θοδωρής είπε...

Όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ασχολούνται από κοινού, μάλλον το κάνουν από έναν "πατριωτισμό" και φιλότιμο. Κι όπως γνωρίζεις αυτά δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα στα σοβαρά για να αποτελέσουν αντίλογο που πουλάει και να βγουν προς τον κόσμο μέσω των εμπορικών ΜΜΕ.

Για το Ξεμπλόγκαρε δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τα περισσότερα από αυτά που γράφει ο Λεωνίδας. Ωστόσο είναι μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για ξεκούνημα.

BTW, Αστέρη, thnx for the support :)