Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2009

Δεν ξεχνιόμαστε και ελπίζουμε

Πώς φτάσαμε έως εδώ; Το 2004, η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια οικονομία που έτρεχε με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, 5,6%. Όταν η υπόλοιπη Ευρωζώνη αναπτυσσόταν με 0,8%.

Παρέλαβε μια οικονομία, η οποία με μεγάλες θυσίες είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ και, μάλιστα, με πολύ μεγάλη αξιοπιστία και θετικά σχόλια. Ενώ σήμερα, γράφεται ότι μπορεί να είμαστε ο Δούρειος Ίππος της κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

Παρέλαβε μια χώρα με αισιόδοξους πολίτες. Ήταν αισιόδοξοι οι Έλληνες, διότι πίστευαν ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό τους επίπεδο, να διορθωθούν όσα θα έπρεπε να διορθωθούν, πατώντας όμως σε στέρεες πια βάσεις, που είχαν ήδη δημιουργηθεί.

Τι έκανε η κυβέρνηση το 2004; Ξεκίνησε, καταρρακώνοντας τη διεθνή αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, με το έγκλημα της δημοσιονομικής απογραφής, λέγοντας ουσιαστικά στη διεθνή αγορά ότι ήταν απάτη αυτό το οποίο είχε κάνει η Ελλάδα και το οποίο ακόμα πληρώνουμε σήμερα.

Συνέχισε, διαλύοντας όλους τους μηχανισμούς πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και, αντί να προστατέψει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, επέλεξε να ενισχύσει τα υψηλά εισοδήματα, τους λίγους και ισχυρούς, λυγίζοντας τη μέση ελληνική τάξη.

Εξαπέλυσε φοροεπιδρομές, αύξησε τον ΦΠΑ, αύξησε άλλους έμμεσους φόρους, κατάργησε το αφορολόγητο στους ελεύθερους επιχειρηματίες και αναζητά 7,5 δις στο φετινό προϋπολογισμό επιπλέον έσοδα από φορολογία προς το κράτος.


Δεν ξεχνώ...

(...) τον λογαριασμό της αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, δεν πρέπει να τον πληρώσουν οι πιο αδύναμοι, η μέση ελληνική οικογένεια.

(...)

Πιστεύουμε ότι, απ’ την κρίση, ναι, απ’ την κρίση, μπορούν να γεννηθούν και νέες ευκαιρίες για σοβαρές τομές στη δημόσια διοίκηση, στον τρόπο διακυβέρνησης, στην οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα, στον αγροτικό τομέα, στον τουριστικό τομέα, στην εκπαίδευση, στο κοινωνικό μας σύστημα.


Και ελπίζω...

Νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή

Δεν υπάρχουν σχόλια: