Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

Νέο κρούσμα λογοκρισίας από την ΕΡΤ

Παρακολουθούσα τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργου Παπανδρέου από την ΕΤ1. Στα πλάνα που μεταδίδονταν διέκρινα τον "κομμένο" από τη διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου. Περίμενα την ερώτήσή του, η οποία σύμφωνα με το TVXS.gr θα "αφορούσε τη λογοκρισία στην ΕΡΤ, τις απολύσεις στα ιδιωτικά ΜΜΕ, το Ίντερνετ και τα νέα μέσα".

Ωστόσο ξαφνικά η μετάδοση διακόπηκε. Στη θέση του μεταδόθηκε η σαπουνόπερα "Ατίθασοι και Ωραίοι". Η συμφωνία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη διοίκηση της ΕΡΤ προέβλεπε την ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ-1 χωρίς περιορισμό χρόνου.

Η απάντηση της ΕΡΤ-Παναγόπουλου:


«Διευκρινίζουμε ότι η ΕΡΤ μετέδωσε όλη την τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από ώρα 15:43 και τις περισσότερες από τις 48 απαντήσεις, που έδωσε σε δημοσιογράφους, έως ώρα 17:08, συνολικά 84 λεπτά. Περισσότερη ώρα από όση αφιέρωσε οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό μέσο. Μάλιστα, τα τελευταία 25 λεπτά μεταδόθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τη συχνότητα της ΕΡΤ, καθώς οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν ήδη διακόψει την απευθείας μετάδοση.

Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, ως προς τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσής της, έγινε πέραν των καθιερωμένων και θεσμικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ, όπως αυτές προβλέπονται από τον ιδρυτικό της νόμο ή από τις διακομματικές συμφωνίες. ’λλωστε, ουδέποτε προσδιορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ ο ακριβής χρόνος που θα διαρκούσε η συνέντευξη. Δημοσιογραφικά κρίθηκε ότι με την 90λεπτη μετάδοση είχαν αποτυπωθεί πλήρως ο λόγος και οι θέσεις που ήθελε να προβάλει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα πραγματικής πολιτικής για να ασχοληθεί, να επικρίνει ή να κατακρίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ας αφήσει τη δημόσια τηλεόραση, γιατί δεν ενδείκνυται για πολιτικούς εντυπωσιασμούς. Και κάτι ακόμα: Δεν είναι ανάγκη να θυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου, ποια ήταν η στάση της ΕΡΤ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην προβολή των θέσεων της Αντιπολίτευσης γενικότερα και ειδικότερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παραμένει νοσταλγός άλλων εποχών»
.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του Προέδρου της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την απαράδεκτη απάντησή του ο κ. Παναγόπουλος επιβεβαιώνει ότι, προΐσταται της κρατικής, και όχι δημόσιας, τηλεόρασης.

Είναι μία απάντηση που αρμόζει σε ένα κυβερνητικό στέλεχος ή επίδοξο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σίγουρα όχι σε ένα δημόσιο λειτουργό, του οποίου τον μισθό πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Είναι προφανές ότι, έχει μπερδέψει τους ρόλους και, δυστυχώς, αυτό φαίνεται και από τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.


Νέα μαχαίρια στην ΕΡΤ: έκοψαν στον άερα τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: