Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Μερικά κινήματα Πολιτών στο Διαδίκτυο

Φυσικά δεν είναι τα μόνα που παραθέτω και σίγουρα η καθεμία και ο καθένας γνωρίζει και έχει επισκεφθεί ένα σωρό περισσότερα. 2 μέρες τώρα με τον πυρετό να με ταλαιπωρεί, βρήκα τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτώ τις σελίδες τους. Αφορμή ένα άρθρο των Αφροδίτη Πολίτη και Γιώργου Χριστοδουλόπουλου στη "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθροτυπίας με τίτλο: "Οι Ρομπέν των αλσών".

Ο πλούτος των κειμέων και των δράσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όοσυς θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίζουν να πολιτεύονται με συνταγές του παρελθόντος.

www.mesopotamia.gr - ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Μερικές από τις θέσεις:

Ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Όχι στην ιδιώτευση. Παρέμβαση με πολλούς τρόπους, σε πολλά μέτωπα (ζητήματα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ποιότητας ζωής, ...).

Όχι συγκεκριμένο κομματικό στίγμα. Άτομα ποικίλων προελεύσεων και οριζόντων. Όχι απολίτικοι ωστόσο. Κάνουμε πολιτική με τη βαθύτερη, ουσιαστικότερη έννοια του όρου.
Δημοκρατικό πνεύμα. Κουλτούρα διαλόγου, επικοινωνίας, κατανόησης των διαφορετικών απόψεων. Κεντρικός στόχος: να συναντηθούμε μεταξύ μας, να διαλεχθούμε.


Περισσότερα για τις θέσεις της Μεοοποταμίας

http://kiproukaipatision.blogspot.com/
Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Από το πάρκο αυτό ξεκίνησε και η διαμαρτυρία για τα ανίερα έργα του Νικήτα Κακλαμάνη, δημάρχου Αθηναίων, οι αποφάσεις του οποίου θέλουν περισσότερα πάρκινγκ και λιγότερο πράσινο.



Όλο το φωτογραφικό αρχείο


www.asda.gr/elxoroi: Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας


http://alsospagkratiou.wordpress.com/ "Πολίτες για τη σωτηρία του Άλσους Παγκρατίου"

http://filopappou.wordpress.com/ - Λόφοι Φιλοπάππου

Και μια λίστα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: