Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2005

Το υπουργείο Παιδείας και η ανταγωνιστικότητα

Έκκληση προς την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, για την κατάσταση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνει, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος K. Μπήτρος. Στο σχετικό του άρθρο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, διαγράφεται καθαρά η αναλγησία και η στασιμότητα του συστήματος το οποίο επιβεβαιώνει την σταδιακή αποδυνάμωση του χώρου της δημόσιας εκπαίδευσης.

Διαβάζω ωστόσο ότι "τα θέματα της εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως στις 21 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εθνικός διάλογος για την παιδεία και στην πρώτη συνεδρίαση θα είναι παρών ο πρωθυπουργός. Επίσης ανέφερε πως η κυβέρνηση στοχεύει να υπάρξει ποιότητα και αναβάθμιση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα."

Αναρωτιέμαι ποιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν, αν θα ακουσθούν διαφορετικές από τις κρατούσες αντιλήψεις και αν θα υπάρξει κάποια σοβαρή στροφή στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: