Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2005

«Διαπλοκή αλά Αμερικανικά ..»

Ο Στέλιος Κούλογλου και η εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2005 , στις 10:00 το βράδυ απο την ΝΕΤ, παρουσιάζουν τη «ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ..»

Πολλοί απέδωσαν την πρόσφατη νίκη του Τζώρτζ Μπους στην συντηρητική στροφή της αμερικανικής κοινωνίας - καθώς και στην μαζική προσέλευση των φανατικών θρησκευόμενων στις κάλπες. Ορισμένοι χαρακτήρισαν τους Αμερικανούς πολίτες απολίτιστους ή και χαμηλής νοημοσύνης. Ξέρουν όμως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα τους και στον κόσμο; Είχαν τις απαραίτητες πληροφορίες για να ψηφίσουν; Οι έρευνες, δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Μπους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στο Ιράκ υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής και ότι ο Σανταμ Χουσείν είχε σχέσεις με την Αλ Καίιντα. Νομίζουν ακόμη ότι ο πόλεμος εξελίσσεται καλά και το Ιράκ προοδεύει. Γιατί αυτές τις ειδήσεις βλέπουν στην τηλεόραση.

«Στις ΗΠΑ ο κόσμος νομίζει ότι πληροφορείται μέσα από τα εκατοντάδες κανάλια και τις εφημερίδες», απαντά ο Μαρκ Γκρίσπιν Μίλερ, καθηγητής στα ΜΜΕ. «Στην πραγματικότητα έχει την πληροφόρηση που είχαν οι άνθρωποι τον 12ο αιώνα». Με αφορμή την ορκωμοσία του Τζώρτζ Μπους για την δεύτερη θητεία του, το ΡΧΣ αποκαλύπτει το τεράστιο κύκλωμα της διαπλοκής στις ΗΠΑ. Για να βρουν το "πολιτικό χρήμα" που χρειάζονται για την προεκλογική εκστρατεία και τις διαφημίσεις, οι πολιτικοί δίνουν ανταλλάγματα στις μεγάλες εταιρείες: αποκαλυπτικά βίντεο γυρισμένα από τον Λευκό Οίκο, δείχνουν τον αμερικανό πρόεδρο να υπόσχεται ότι θα καταρτίσει τους νόμους που επιθυμούν οι χρηματοδότες του, παρά τις αντιρρήσεις του υπουργού περιβάλλοντος.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν τα ΜΜΕ προτιμούν να κλείσουν συμφωνίες με την κυβέρνηση παρά να ενημερώσουν το κοινό: απόρρητα έγγραφα από τις καθημερινές οδηγίες τηλεοπτικών καναλιών προς τους συντάκτες δείχνουν πως σχεδιάζεται η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Ένα από τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ελέγχεται από εταιρεία που παράγει οπλικά συστήματα και επομένως έχει συμφέρον να προωθήσει τον πόλεμο. Και στην αποθέωση της διαπλοκής, οι εταιρείες αυτών που σχεδίασαν τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως η Χαλιμπέρτον του αμερικανού αντιπρόεδρου Ντικ Τσένυ, επωφελούνται από τα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του . Ο γιος Μπους διατάζει τον πόλεμο, ο πατέρας του και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει χρήματα από μια εταιρεία εξοπλισμών στην οποία είναι τώρα σύμβουλος..

Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: