Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2007

Κοινωνικό δικαίωμα το καθαρό περιβάλλον



Την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος άκουσα την έκθεση ιδεών - ευχολόγιο του πρωθυπουργού Κώστα. Αισθάνθηκα ακόμη μια φορά την κοροϊδία να διαπερνά όλο μου το είναι.

"χαστούκι στην ελληνική περιβαλλοντική αφασία αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που καταδικάζει την Ελλάδα για παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη λόγω της ρύπανσης της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί μια διεθνή κατάκτηση για το κοινωνικό δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον, αφού είναι η πρώτη στο είδος της σε πανευρωπαϊκή κλίμακα".


Το ζήτημα είναι διαχρονικό αφού "ο πρώην δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κ. Μαυρομάτης κατήγγειλε ότι «το κράτος εξαπατά το λαό» καθώς με απόφαση του 2001 κατήργησε την προβλεπόμενη μέχρι τότε παραχώρηση των εξαντλημένων περιοχών στην τοπική κοινωνία και το υπουργείο Γεωργίας προς αποκατάσταση και αξιοποίηση, και την κατέστησε περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ αφήνοντας στο έλεός της περίπου 100.000 στρέμματα που συνιστούν το κατεστραμμένο σεληνιακό τοπίο της περιοχής από το 1955 που ξεκίνησαν οι εξορύξεις".

Την ίδια στιγμή...



"Η καταστροφή των θαλάσσιων πόρων στη χώρα μας και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναδεικνύουν το μέγεθος της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη συστηματική υποβάθμιση της θάλασσας»,"
.

Ποιος είπε ότι δεν φροντίζουμε για τη συνέχεια σε αυτόν τον τόπο;

Οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία!

2 σχόλια:

Alopix είπε...

Καλησπέρα,

έχεις δίκιο αλλά στην Ελλάδα όλοι κατηγορούν τους άλλους και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Τώρα με την Ευρώπη θα τα πληρώσουμε μαζεμένα.

Σταύρος

Υ.Γ
Πολύ καλή προσπάθεια το blog σου συνέχισε το.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Θοδωρε....και εγω οπως και εσυ εχω ανυσηχιες. Που λες πριν απο δυο χρονια εκανα προταση στον Δημαρχο του Δημοτικου Διαμερισματος στο οποιο διαμμενω για μια γενικη αναδασωση / δενδροφυτευση μεσα στο χωριο μας... Επρεπε που λες να αλλαξει Δημαρχος για να γινει κατι σχετικο με το Περιββαλον. Πριν απο 7 ημερες φυτεψαμε επιτυχως 250 δενδρα (Κερλετεριες, Φραξους, Ακακιες, Κεδρους, Λευκες Ευρωαμερικανικες κ.α). Μετα απο αυτη την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ μπορω να πω ενα μονο πραγμα στους Περιββαλοντολογικα ευαισθητοποιημενους...... ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΚΑΛΛΙΟ 50 ΜΕΤΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑ 5 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟ......ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ (ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘ'ΕΝΟΣ)ΔΙΔΑΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ......ΦΑΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ....ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝ ΨΗΛΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΛΑ......ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΡΕΚΟΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....ΑΣΤΟΝΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ....ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΩΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΩ... γι'αυτο λεω και εγω Θόδωρε......αν δεν κανουμε Μπιζνα με τισ Δενδροφυτευσεις με εντονο το στοιχειο της υπερτιμολογησης τοτε φιλε μου μην την ψαχνεις.....ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ....