Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια

Θυμάστε τι έκραζαν εκείνα τα παπαγαλάκια; «Φόροι, Φόροι, Φόροι!». Και τώρα τι να πει κανείς για τον πρωθυπουργό που αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα τουλάχιστον στην Μεταπολίτευση; Είναι για γέλια; Είναι για κλάματα;



1. Η ερώτηση ήταν σταράτη και ξεκάθαρη: «Θα βάλετε φόρους»; Απάντηση:«Ο σχεδιασμός δεν είναι να βάλουμε φόρους. Εάν όμως η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί».

2. Τέτοιος ήταν πάντα. Ένας πρωθυπουργός με τις καλύτερες προθέσεις που η άτιμη ζωή τον υποχρεώνει να παίρνει δυσάρεστες αποφάσεις. Έτσι και τώρα. Ιδού η πρώτη δόση (γιατί έρχεται και δεύτερη από Οκτώβριο)...

Νέα αυξημένη φορολογία στα καύσιμα, που θα πλήξει όλους τους κατόχους Ι.Χ., ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τα πραγματικά θύματα φυσικά είναι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αφού αυτά είναι που πονάνε πραγματικά από τις μεταβολές στην τιμή των καυσίμων.

Νέα αυξημένη φορολογία στα κινητά, όπως ακριβώς είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2006. Μέτρο που θα πλήξει όλους τους κατόχους κινητών με συμβόλαιο, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τα πραγματικά θύματα φυσικά είναι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, όπου οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ήδη χτυπήσει κόκκινο.

Νέος φόρος στα καρτοκινητά που και πάλι πλήττει όλους τους κατόχους καρτοκινητών, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Πραγματικά θύματα: φυσικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα…
Για να «χρυσωθεί» το χάπι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που θα κληθούν πραγματικά να σηκώσουν το σταυρό των φόρων, εξετάζεται και επιβολή έκτακτης φορολογίας σε κατόχους μεγάλων σκαφών αναψυχής και πολυτελών αυτοκινήτων άνω των 2000 κ.ε. (το γεγονός ότι πριν 2 μήνες η κυβέρνηση παρείχε κίνητρα για την αγορά τέτοιων αυτοκινήτων υπογραμμίζει το πόσο κορόιδο πιάστηκαν όσοι έσπευσαν να τα αγοράσουν).

1 σχόλιο:

Γκιωνης είπε...

. Κι άν μπεί τελικά ο φόρος στα σκάφη, ή στα πολυτελή αυτοκίνητα, ποιός έχει το σκάφος στα προσωπική του περιουσία και όχι στην εταιρεία του ή όπως δίδαξε ο μέγας Βουλγαράκης στις offshore ; Ποιός δεν έχει πάρει το πολυτελές αυτοκίνητο με leasing στο όνομα τής Εταιρείας του ; Άρα κανένας, ή ελάχιστοι από τούς κατόχους σκαφών ή αυτοκινήτων δεν θα θιχτεί προσωπικά.

. Κι αυτό το προπαγανδίζει ο Σοφός Υπουργός Οικονομικών σαν "δίκαιο Κοινωνικά μέτρο" ! ! !

. Και όπως λές να μην ξεχνάμε οτι γι αυτά ακριβώς τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα έδινε ελαφρύνσεις νωρίτερα για να εξυπηρετήσει τις διαφμιστικές εταιρείες και τούς νταβατζήδες τού Τύπου με τις διαφημίσεις, τέσσερεις ή πέντε εισαγωγείς, αλλά το κυριώτερο, ( μέσω κρίσης ), να στείλει πολύτιμο κεφάλαιο στις αυτοκινητιστικές εταιρείες και να φύγουν από την Ελλάδα !

. Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης τής κρίσης που έχουνε !