Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2006

Συμπαράσταση στους οικολόγους της Θεσσαλονίκης

Έλαβα το παρακάτω κείμενο από πολύ καλή φίλη και το προωθώ:

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και στα στελέχη της Αλέξανδρο Γεωργόπουλο, Γιάννη Τζιώλα και Μιχάλη Τρεμόπουλο, Νομαρχιακό Σύμβουλο, από τους οποίους η εταιρεία «Κισσός» ζητάει 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «ηθική βλάβη» και «διαφυγόντα κέρδη», επειδή αντιτάχθηκαν στην οικοπεδοποίηση του περιαστικού δάσους στο Χορτιάτη.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι αυτοί που επιδιώκουν εδώ και χρόνια το χτίσιμο και του Χορτιάτη, ζητούν να αποζημιωθούν από εκείνους που υπερασπίζονται το δασικό χαρακτήρα της περιοχής, την ποιότητα της ζωής και το συλλογικό συμφέρον, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και σειρά δικαστικών αποφάσεων.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, διότι με τέτοιες αξιώσεις γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν, μέσω της δικαστικής εξόντωσής τους, η νόμιμη δραστηριότητα κινήσεων ενεργών πολιτών και η δράση στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Τονίζουμε ότι η κοινωνική δράση, η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και η κριτική στα δημόσια πράγματα δεν αποτελεί μόνο δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά και υποχρέωσή τους, με σκοπό να βελτιωθεί η δημόσια ζωή, να προστατευθεί από τις αθέμιτες επιδιώξεις και τα συμφέροντα, να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Εκτιμούμε ότι οι προσπάθειες τρομοκράτησης των ενεργών πολιτών δεν πετυχαίνουν τίποτε, παρά μόνο χαλυβδώνουν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Καλούμε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τους φορείς και τους δημοκρατικούς θεσμούς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αγώνα.

Οι υπογραφές -φορέων αλλά ατόμων- μπορούν να στέλνονται στο e-mail ecology-trem@nath.gr ή στο fax 2310.421196"

Δεν υπάρχουν σχόλια: