Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2009

Καλημέρα Ανοικτή Διακυβέρνηση!

Ξεκινά η δέσμευση της νέας κυβέρνησης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Όσες και όσοι έχετε τα κότσια περάστε μια βόλτα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών.

O Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού. Η δέσμευση αυτή υλοποιείται ήδη από σήμερα.

Το πρώτο βήμα αφορά στην αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις: "...να δοθεί το δικαίωμα σε κάθε πολίτη..."
Και ερωτώ: Nα γίνει τί ο κάθε πολίτης; Γενικός γραμματέας Υπουργείου; Δεν είναι αρκούντως επικίνδυνο αυτό; Σάμπως είναι πολλοί που γνωρίζουν τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης; Ή μήπως νομίζεις ότι έχουν αρκετοί συναίσθηση των ορίων των δυνατοτήτων τους; Να φαντασθείς, σήμερα μόνο το απόγευμα, όταν συζητούσαμε τη δημοσίευση της προκήρυξης στο Διαδίκτυο, τρία άτομα από τη δουλειά μου πήραν θάρρος και ξανοίχτηκαν και μου απεκάλυψαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για να σταθούν στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Και ας υποθέσουμε ότι θα έχουν κάποιες αναστολές και τελικά δεν θα υποβάλλουν αιτήσεις. ΟΚ! Αλλά, βρε παιδιά και μόνο που έστω για μια στιγμή ονειρεύθηκαν ότι έχουν δικαίωμα να βάλουν το "πνευματικό τους κουφάρι" μέσα στο κοστούμι ενός Γ. Γραμματέα, εμένα προσωπικά μου αρκεί! Γιατί απλά ξέρω με ποιούς έχω να κάνω! Σημειωτέον, ότι μόνον ο ένας εκ των τριών διαθέτει τίτλο σπουδών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κανείς τους δεν έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές...
Κατώτερο των προσδοκιών το εποικοδόμημα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤ.2009 ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ !

θοδωρής είπε...

@S.K. "Όχι ανοχή, αλλά συμμετοχή"... Μπορεί στα αυτιά μας να ακούγεται ως ανέκδοτο, μπορεί όντως πολλοί να αιθεροβατούν, όμως ας δούμε θετικά τη διάθεση του κόσμου να συμμετέχει.

Το ζητούμενο είναι η πολιτική να επιστρέψει και οι κρίσεις να είναι καθαρές για το κοινό καλό.

@Ανώνυμο: Εδώ είμαστε για να κρίνουμε και να αναδέιξουμε τα όποια σημάδια αναξιοκρατείας.

Το να γκρινιάζουμε και να μεμφόμαστε προκαταβολικά είναι στείρο. Ελπίζω να μην διαψεύσει και αυτή η κυβέρνηση τις προσδοκίες όλων μας...

DrTeddy είπε...

Συγνώμη που υποβάλλω αυτό την παραπομπή εδώ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο site σας κάποιο e-mail για να σας τη στείλω.
Επισκεφτείτε, λοιπόν, το http://www.eduradar.gr, το πρώτο ελληνικό voting site, με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Ελπίζουμε στη συμμετοχή σας για να αναδείξουμε όλα εκείνα που αξίζουν στην πολύπαθη ελληνική εκπαίδευση.

Ευχαριστώ για το... χώρο,
Φιλικά
Θοδωρής