Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

Ιράν: ο επόμενος στόχος των Η.Π.Α.

Κάπου κοντά στην Άνοιξη θα το διαπιστώσεις με τα ίδια σου τηλεοπτικά μάτια καθώς θα μασουλάς την πίτσα στον καναπέ. Αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα ξαμολάνε σαν χαρταετούς τα σιδερένια πουλιά πάνω από τον ουρανό του Ιράν και τα κομάντα θα γρυλίζουν.



Το σκηνικό ετοιμάζεται εδώ και καιρό. Σήμερα έχεις ακόμη μια απόδειξη της παράστασης που θα δούμε.

Ο επόμενος στόχος του δεξιού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου των Η.Π.Α. είναι το Ιράν. Ο πρόεδρος το έχει δηλώσει, δεν μπορεί να ανεχτεί τα πυρηνικά. Τώρα το θέμα είναι που τα βρήκε. Μάλλον εκεί που υπήρχαν και τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Δηλαδή, πουθενά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών ότι στο Ιράν δεν μαγειρεύεται τίποτα, οι αμερικανοί χριστιανοί φονταμελιστές της κυβέρνησης θέλουν επειγόντως τον έλεγχο των πετρελαίων. Και αφού το Ιράκ δεν τους έκτατσε και τόσο καλά, σειρά έχει το Ιράν.

Τα δυτικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κατασκευάζουν την εικόνα του κακού Ιρανού προέδρου. Πόσοι δυτικοί γνωρίζουν τη γλώσσα που μιλά ο πρόεδρος Ahmadinejad; Μάλλον ελάχιστοι. Άρα οι αποδόσεις των ομιλιών του μπορούν να διασκευασθούν...

Ας ετοιμαστούμε για πολλά αυτήν την Άνοιξη. Μέχρι και πυρηνικά μανιτάρια στην Μεσόγειο...

4 σχόλια:

Oneiros είπε...

(technothriller mode)

Όντως έτσι πάει το πράγμα, εδώ και καιρό, textbook invasion pre-game show, αν και ο χρονισμός έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτό που έχει σημασία, ίσως, είναι να αναρωτηθούμε το γιατί. Ενεργειακός είναι ο λόγος, προφανώς, αλλά πιστεύω πως δεν είναι κάτι τόσο απλό όπως "θέλουμε να σας φάμε το πετρέλαιο". Ίσως αυτό που φοβούνται οι αμερικάνοι είναι η προοπτική σχηματισμού ενός νέου ενεργειακού καρτέλ μεταξύ Ιράν και Ρωσίας. Αφιέρωμα του συντηρητικού, όντως, Newsweek στα ενεργειακά τον περασμένο μήνα μου άνοιξε τα μάτια όσον αφορά μερικές παραμέτρους που αγνοούσα. Το Ιράν είναι αυτάρκες σε 2 ενεργειακές πηγές (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), και με τα πυρηνικά αποσκοπεί στο να γίνει και σε τρίτη, κάτι που από μόνο του βάζει φυτιλιές στους αμερικάνους. Το θέμα είναι ότι με την διόγκωση της αγοράς φυσικού αερίου, που την ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οι ρώσοι μέσω των αγωγών, και τη μετάθεση των κέντρων βάρους χάνεται ο γεωπολιτικός έλεγχος αφού απαξιώνονται τα σημεία στα οποία με κόπο δεκαετιών κυριάρχησαν οι αμερικάνοι.
Το Ιράν είναι δεύτερο σε παραγωγή σε φυσικό αέριο, αλλά το Κατάρ το ξεπερνάει σε εξαγωγές λόγω καλύτερης διπλωματίας και τεχνολογικών ανοιγμάτων. Το Κατάρ συνάπτει συμφωνίες για υγροποίηση αερίου, που θα επιτρέψει το stockpiling του όπως γίνεται και με το πετρέλαιο, αλλά και το σπάσιμο της κυριαρχίας των ρώσων, που κλείνουν κάνουλες όποτε τους γουστάρει. Οι αμερικάνοι προσπαθούν παράλληλα να συνάψουν συμφωνία με το ασταθές Καζακστάν για διέλευση αγωγού από τις "δημοκρατίες" της Κασπίας. Αν το Ιράν πετύχει ενεργειακή αυτονομία βασισμένη στα φτηνά πυρηνικά εργοστάσια που πουλάει η Ρωσία, θα απελευθερώσει πετρέλαιο και αέριο για διεθνείς εξαγωγές (ίσως μέσω της Ρωσίας, με υποθαλάσσιο αγωγό στην Κασπία;).

It's a Tom Clancy world...

Ανώνυμος είπε...

Διαφωτιστικό το κείμενο και οι παραπομπές και ακόμη περισσότερο το σχόλιο του oneiros. Μια παρατήρηση μόνο: προφανέστατα η μηχανή προπαγάνδας εκείνων των οικονομικοπολιτικών κύκλων που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ ετοιμάζεται και μας ετοιμάζει αλλά θεωρώ υπερβολικό να μιλάμε για διαστρέβλωση ομιλιών του Ιρανού προέδρου -και πρεσβείες έχουν και ανωκοινώσεις βγάζουν. Όχι τίποτε άλλο αλλά μην ξεχνάμε: χριστιανοί φονταμενταλιστές από τη μια, ισλαμιστές φονταμενταλιστές από την άλλη. Χαμένο βγαίνει το πνεύμα του Διαφωτισμού, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, οι Ανθρωπιά, εμείς -θα προτιμούσα λοιπόν ένα διπλό όχι που, συν τοις άλλοις, θεωρώ πως μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό.

θοδωρής είπε...

Λάμπρο ουδέποτε υποστήριξα τους όποιους φονταμελιστές. Το διπλό όχι είναι αυτονόητο.

Η Δημοκρατία δέχεται πλήγματα από όσους χρησιμοποιούν το όνομά της και εμφανίζονται ως σωτήρες ή ηγέτες, βλέπε Μιλόσεβιτς, Κάστρο, Σαντάμ Χουσεΐν και άλλους δικτάτορες της αραβικής χερσονήσου τους οποίους ένα κομμάτι της Αριστεράς, και όχι μόνο της Ελλάδας, δεν τολμά να αποκηρύξει.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η δήλωση του προέδρου του Ιράν δεν ήταν "Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη", αλλά "Το καθεστώς κατοχής της Ιερασουλήμ πρέπει να εξαφανιστεί από τις σελίδες του χρόνου".

Unknown είπε...

"Επεσα" στη σελίδα αυτή κατά λάθος, αλλά αυτά που λέει ο Θοδωρής με βρίσκουν αρκετά σύμφωνη. Λάμπρο, ρίξε μια ματιά εδώ σ'αυτό το κείμενο: http://www.signs-of-the-times.org/articles/show/125896-%22Wiped+Off+The+Map%22+-+The+Rumor+of+the+Century
Δεν ξέρω πολλά για τον πρόεδρο του Ιράν και δεν έχω ιδέα τι παιχνίδι μπορεί να παίζει. Αλλά έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική και όντας παρούσα την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 κοντά στο τραγικό γεγονός, ξέρω πως αυτοί που κινούν τα σχοινιά στην Αμερική έχουν απόλυτο έλεγχο στα κυριότερα ΜΜΕ και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν πλήση εγκεφάλου στον κοσμάκι. Ποιο είναι το τελικό σχέδιο αυτών στην εξουσία; Και να σας πω δεν θα πιστέψετε. Δυστηχώς η πραγματικότητα είναι πέρα από τα όρια κάθε φαντασίας. Για ένα κομματάκι του τι γίνετε και τι έγινε, και του τι πρόκειτε να γίνει μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του Douglas Reed, [i]Controversy of Zion[/i]. Υπάρχει και κάπου στο διαδύχτιο αν δεν απατόμαι. Να εδώ:
http://knud.eriksen.adr.dk/Controversybook/index.htm

Όντως έρχεται μεγάλος πόλεμος πολύ σύντομα, από τον οποίο καμοιά χώρα δεν θα γλειτώσει. Χθές διάβαζα αυτό από την ΜΟΝΗ online εφιμερίδα που εμπιστεύομαι:

"Of course, Israel and the US are long past the stage of "putting war preparations in motion". At this stage, the cruise missiles on the US' three aircraft carriers in the Persian Gulf are ready to launch, the only thing left to do is make a half-hearted attempt to convince the Western public that Iran poses an immediate threat to their very lives, or at least those of the Jews in Israel. The 'proof' that Iran must be attacked will have to be taken on faith alone, because there will of course be no way to corroborate the allegations of the double-crossing Israeli spy Asghari. Then again, at least for the American and British public, after 6 years of the outrageous lies of Bush and Blair, this shouldn't be such a tall order.

As with Iraq, the public will once again disbelieve their own eyes, ears and logic and sit quietly and wait for the results of a US-Israeli-led attack on Iran, at which point they will once again be given the chance to see quite clearly that the ONLY threat to the lives of people everywhere comes from the psychopaths in their own governments and those that make up the Zionst entity in Palestine."

Ολόκληρο κείμενο:http://www.signs-of-the-times.org/articles/show/128414-Iranian+%22Defector%22+Was+Israeli-CIA+Spy+-+Iran+Attack+Approaches