Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

Έκθεση της Unicef για τα παιδιά των 21 πιο ανεπτυγμένων χωρών



Κυκλοφόρησε μόλις χθες, 14 Φλεβάρη, η Έκθεση της Unicef που επικεντρώνεται στην ευημερία των παιδιών και των νέων στις 21 περισσότερο οικονομικά προοδευμένες χώρες του κόσμου.

Επελέγησαν και εξετάσθηκαν έξι περιοχές για την μέτρηση της παιδικής ευημερίας: η υλική ευημερία, η παιδική υγεία και ασφάλεια, η εκπαίδευση, οι φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, οι συμπεριφορές και κίνδυνοι και η υποκειμενική εκτίμηση των ίδιων των νέων για την ευημερία.

Η συνολική αξιολόγηση των έξι αυτών περιοχών φέρνει στην καλύτερη θέση την Ολλανδία (με μέση κατάταξη 4,2) ακολουθούμενη από Σουηδία (5,0), Δανία (5,0) και Φινλανδία (7,5), την Ελλάδα στη 13η θέση (με 11,8) ακολουθούμενη από Πολωνία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Γαλλία, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται Ουγγαρία (14,5), ΗΠΑ (18,0) και Ηνωμένο Βασίλειο (18,2).


Σχετικά άκουσα μόνον στον Flash 99,4 και διάβασα τα όσα αφορούν τη Βρετανία στον Independent με θέμα: "Britain's children: unhappy, neglected and poorly educated".

Μια που αυτό το διάστημα όλοι ασχολούμαστε με τα της εκπαίδευσης, ας λάβουμε υπόψη μας ότι

Βέλγιο και Καναδάς έχουν την ηγετική θέση στην κορυφή της κατάταξης των χωρών. Τέσσερις νοτιοευρωπαϊκές χώρες - Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία καταλαμβάνουν χαμηλές θέσεις στη σχετική κατάταξη. Η Ελλάδα κατατάσσεται 16η μεταξύ των 21.

2 σχόλια:

phivos είπε...

Καλημέρα Θοδωρή.
Είπα και στης Σοφίας χτες, από την οποία πρωτάκουσα και για την έκθεση αυτή, ότι για χίλιους δυό λόγους (που θα μού έπερνε βιβλίο για να εκθέσω), θεωρώ την έκθεση αυτή... ανόητη.
Και δεν μιλώ έτσι επιπόλαια ή για εντυπωσιασμό. Είναι η μόνος χαρακτηρισμός που τής ταιριάζει!

Η έκθεση βρίσκεται εδώ. Δείτε και κρίνετε.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Αγαπητέ Φοίβο από πού προκύπτει αυτό;

Ξέροντας πώς βγαίνουν αυτές οι εκθέσεις από αυτούς τους οργανισμούς, περνάνε από πολλά φίλτρα και από πολλά μάτια πριν εκδοθούν. Eιδικά όταν είναι αναμενόμενο ότι θα συγκεντρώσουν την προσοχή και την κριτική.

Αν εξηγήσεις θα διαβάσω με ενδιαφέρον.

Kράτησα την έκθεση για την δω με μεγαλύτερη προσοχή σε πρώτη ευκαιρία.