Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Ελβετία: ξενοφοβική εκστρατεία κόμματος



Εκλογές τον επόμενο μήνα στην Ελβετία με το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, το Schweizerische Volkspartei, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού να προωθεί μια καθαρά ρατσιστική και ξενοφοβική εκστρατεία. Μέχρι και ο Ο.Η.Ε. θορυβήθηκε και ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Το κόμμα ζητά δημοψήφισμα με το οποίο θα δίνεται άδεια στις δικαστικές αρχές να απελαύνουν αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν διαπράξει έγκλημα και αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους.

Προωθεί επίσης νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα απελαύνεται ολόκληρη η οικογένεια αλλοδαπών σε περίπτωση που νεαρό μέλος της (κάτω των 18 ετών) διαπράξει έγκλημα. Η πρακτική του Sippenhaft παραπέμπει στην εποχή των Ναζί, τότε που οι συγγενείς όσων διέπρατταν κάποια αξιόποινη πράξη κατά του κράτους ήταν επίσης υπόλογοι και συλλαμβάνονταν.

Άντε και στα δικά μας...

Switzerland: Europe's heart of darkness?

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ante bravo, oles oi xwres exoun sovarepsei. Mono emeis exoume ta xalia mas

θοδωρής είπε...

Στην πραγματικότητα η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: Ξενοφοβία και οπισθοδρόμηση ή διεθνιστική πολυπολιτισμικότητα και νέο ξεκίνημα;

Το "άντε και στα δικά μας..." είναι ειρωνικό. Περιττό σχόλιο για όσους παρακολουθούν την πορεία των επί σειρά ετών κειμένων από το blog.

vasvoe είπε...

το SVP den είναι το μεγαλύτερο κόμμα. βασικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο κόμμα στην ελβετία... αλλά είναι δυνατό, με εναλλαγές πλειοψηφείας με τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους.

KV είπε...

Δεν είναι, και ευτυχώς που δεν είναι, το μεγαλύτερο κόμμα. Έχεις όμως δίκιο: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ... Εδώ πάντως όλοι αντέδρασαν στο μαύρο πρόβατο... με πράξεις!

Chaca-Khan είπε...

Ανταπόκριση από την Ελβετία http://arxediamedia.blogspot.com/2007/09/intersquat.html