Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2008

CMR with all my ΒikeRespect!


Κατάφερα σήμερα να πάω στο CMR που διοργανώνουν σε εβδομαδιαία βάση στη Θεσσαλονίκη οι φίλοι του BikeRespect.gr. Βρεθήκαμε περί τους 65 ανθρώπους που αγαπάνε το ποδήλατο, τη Θεσσαλονίκη και που πιστεύουν ότι αυτή η πόλη μπορεί και της αξίζει να γίνει περισσότερο βιώσιμη από ό,τι έχει καταντήσει.

Το ραντεβού της Τετάρτης δίνεται στο Λευκό Πύργο. Αρχηγός είναι ο Gareth ο οποίος οδηγεί και το Ταξίλατο. Σήμερα οι "πελάτες" ήταν δυο γλυκά πιτσιρίκια που οι περισσότεροι φωτογραφίσαμε.



Η ποδηλατοδρομία ξεκινά από το Λευκό Πύργο συνοδευόμενη από περιπολικό και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας. Καταλαμβάνουμε μια λωρίδα του δρόμου και ποδηλατούμε ανά δύο. Ακολουθούμε χαλαρά μια διαδρομή περίπου 50 λεπτών.

Ποδοδηλατούμε μέχρι την αρχή της Καλαμαριάς παραλιακά, ανεβαίνουμε από το δρόμο της Νομαρχίας και στρίβουμε στην Βασιλίσσης Όλγας. Μπαίνουμε στην Τσιμισκή και στρίβουμε στην Αγία Σοφίας. Από τη Λεωφόρο Νίκης καταλήγουμε στο Λευκό Πύργο.

Ευχαριστήθηκα τη βόλτα και την καλή παρέα του Γιάννη, της Μαρίας, του Gareth και κάμποσων ακόμη που πιάσαμε την κουβέντα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση.

Θα μου μείνει το σύνθημα γραμμένο στην πλάτη μιας σχετικά μεγάλης σε ηλικία ποδηλάτισσας: "Γιαγιά με κοτσίδα". Έβγαλε τη διαδρομή στο χαλαρό και απέδειξε ότι το χιούμορ είναι σημαντικότερο από τα χρόνια. Από το ταίρι της έμαθα για τους "Φίλους του Ποδηλάτου Θεσσαλονίκη" στο facebook.

Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα στην Αριστοτέλους και κάθε Τετάρτη στο Λευκό Πύργο. Εγγραφείτε στο BikeRespect.gr για να λαμβέντε newsletters με αλλαγές της ώρας συνάντησης κατά το φθινόπωρο.

Καλές βόλτες!

P.S. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω το κείμενο και τις φωτογραφίες στο thess.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: