Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Μούχλα στο site της Νέας Δημοκρατίας

Στο site της Νέας Δημοκρατίας θα διαβάσεις τέτοια μπαγιατούρα που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι υπεύθυνοι της επικοινωνίας του κόμματος μάλλον έχουν εγκαταλείψει την όποια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο.

Πουθενά δεν βρήκα το πρόγραμμα του κόμματος για τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη. Οι δημόσιες δεσμεύσεις των στελεχών της κυβέρνησης ότι ειδικά αυτή η αναμέτρηση πρέπει να γίνει συγκρίνοντας προγράμματα, καταλήγουν στο κενό.

Διάβασε τι γράφουν στο άρθρο "APXEΣ KAI AΞONEΣ THΣ EKΠAIΔEYTIKHΣ MAΣ ΠOΛITIKHΣ" και αν αντέξεις τις σάλτσες που θα έγραφε ακόμη κι ένα σχολιαρόπαιδο, τότε η μούχλα των παρακάτω δεν θα σου αφήσει περιθώρια...

Ξέρω, δεν περίμενες εμένα για να διαβάσεις όσα έταξαν και δεν έπραξαν. Αυτό το βιώνεις στο πετσί σου. Αλλά ορισμένα βγάζουν μάτι και αξίζει να ανατρέξεις στο παρελθόν για να διαπιστώσεις την ανακρίβειά τους...

Αντιγράφω από όσα πρότειναν το 2004:

ΜE TIΣ AΛΛAΓEΣ ΠOY ΠPOTEINOYME:

(...)

• Tο λύκειο γίνεται υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές (περιορίζοντας έτσι και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τα παιδιά, λόγω της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου).

Δίνεται διέξοδος σε όλους είτε προς τις επιστήμες είτε προς το επάγγελμα, ενώ η κρίσιμη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος δεν γίνεται παρορμητικά, και πολλές φορές άκαιρα, στο τέλος της Γ’ γυμνασίου, αλλά με την ολοκλήρωση της εγκύκλιας παιδείας στο λύκειο, γεγονός που εξασφαλίζει σύνεση και ωριμότητα στις επιλογές.

• Eπιτυγχάνεται καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων για ακαδημαϊκές σπουδές με αξιοποίηση του διδακτικού χρόνου της Γ’ τάξης λυκείου, ενώ συνδέεται καλύτερα η δευτεροβάθμια με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

• Mε τη μείωση των μαθημάτων και ταυτόχρονα με νέα αναλυτικά προγράμματα και σύγχρονα βιβλία, αυξάνεται ο σχεδόν ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος του μαθητή που τρέχει να προλάβει τις απαιτήσεις του σχολείου και της παραπαιδείας από την πρώτη κιόλας τάξη λυκείου.

• Tέλος, καταπολεμάται και περιορίζεται, στο μέτρο του δυνατού, η παραπαιδεία, που, ιδιαίτερα με το σημερινό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξανεμίζει τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας.


Αλλά και για το Νηπιαγωγείο:

3. NHΠIAΓΩΓEIO

• Θα επιδιώξουμε την κάλυψη των αναγκών φοίτησης όλων των νηπίων στο νηπιαγωγείο, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

• Θα βελτιώσουμε το πρόγραμμα του ολοήμερου νηπιαγωγείου με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της εκπαίδευσης και των σχολικών δραστηριοτήτων.


Βρε ουστ!

1 σχόλιο:

Mave είπε...

...το θλιβερό είναι οτι το κείμενο μου ακούγεται σαν έκθεση 3ης λυκείου...τόση κοινοτοπία πια!