Τρίτη, Μαρτίου 13, 2007

Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007

Έλαβα το παρακάτω email. Το αντιγράφω γιατί συμφωνώ απόλυτα με την αγανάκτηση που εκφράζει. Μπορούμε όχι μόνο να προωθήσουμε το μήνυμα του "Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007", αλλά να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την μετακίνησή μας με το Ι.Χ. στο απόλυτα απααίτητο.

"Φτάνει πια....

Εδώ και 10 ημέρες συμβαίνει κάτι παράξενο και εξωπραγματικό στην χώρα μας.

Παρότι οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς μειώθηκαν αισθητά και παραμένουν χαμηλά, η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια αυξήθηκε κατά 10 περίπου λεπτά το λίτρο, σε όλα τα πρατήρια βενζίνης.

Γιατί έγινε αυτό; Αυξήθηκε η τιμή του αργού; ΟΧΙ. Υπάρχουν αποθέματα που αγοράστηκαν με ακριβή τιμή; ΟΧΙ

Τότε τι συμβαίνει;

Είναι απλό:

Μειώθηκαν 30-40% τα έσοδα των πρατηρίων από την πώληση πετρελαίου θέρμανσης λόγω της καλοκαιρίας.

Η κυßέρνηση προσανατολίζεται να επαναφέρει το θέμα των ταµειακών μηχανών στα πρατήρια, για να μπορεί να ελέγχει τους τζίρους τους.

Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν στο καρτέλ των καυσίμων. Δεν θέλουν να μειωθούν τα έσοδα τους ούτε δραχµή και αποφασίζουν να αλλάξουν προς τα πάνω τις τιμές τους. Άλλωστε σε μια χώρα που αύξησε εν μια νυκτί το ΑΕΠ της κατά 25%, οι καταναλωτές δεν έχουν ανάγκη.

Έτσι είναι όμως; Είµαστε πράγµατι τόσο πλούσιοι; Είµαστε πράγµατι τόσο πρόθυµοι να συντηρήσουµε το εισόδηµα του καρτέλ από την δική μας τσέπη έτσι αβίαστα;

Τι μπορούμε όµως να κάνουµε; Μπορούµε να αντιδράσουµε. Μπορούµε να δείξουµε σε αυτούς που βάζουν αβίαστα το χέρι στην τσέπη μας με το έτσι θέλω, ότι δεν είμαστε αγελάδες να μας αρμέγουν, είμαστε το χέρι που τους ταΐζει...

Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, μην βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητο σας . Αφήστε το σπίτι.. πάρτε το λεωφορείο...πάρτε το ποδήλατο...μοιραστείτε την διαδροµή με έναν φίλο σας... αλλά μην βάλετε βενζίνη... αφού είναι τόσο φθηνή και τα κέρδη του καρτέλ τόσα λίγα, δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν τα βενζινάδικα δεν έχουν πελάτες για μια μέρα.

Ή μήπως όχι; Μήπως θα δείξουµε επιτέλους οτι δεν είμαστε πρόβατα αλλά ενεργοί και νοήμονες πολίτες;

Αντιδράστε στην απροκάλυπτη επίθεση στην τσέπη μας. Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007, και στείλτε αυτό το email σε όλους όσους γνωρίζετε. Όσοι περισσότεροι είµαστε τόσο το καλύτερο!"

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Το είδα κι εγώ. Καλή ιδέα, in the abstract, αλλά πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι δε γίνεται καμπάνια της μιάς μέρας στο web; Και τέλος πάντων, γιατί τη συγκεκριμένη μέρα; Καλύτερα Σάββατο θα ήταν να γίνονταν κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μου φαινόταν περίεργο σε αυτή τη χώρα να ισχύει όντως κάτι τέτοιο.Πάντως συμφωνώ και γω με τον φίλο ότι τώρα δεν προλαβαίνει το μήνυμα να πιάσει τόπο.

θοδωρής είπε...

@Oneiros: Ναι, έχεις δίκιο ως προς την προετοιμασία μέσω Web. Ας οργανώσουμε πραγματικά κάτι μεγάλο ως προς την απήχησή του στο θέμα αυτό. Κάτι που θα διαπεράσει και τα έντυπα.