Τρίτη, Μαρτίου 27, 2007

"Ημέρες Ελληνικής Δημοκρατίας, Αθήνα 8/3/07"

Έλαβα το παρακάτω email από φίλο που συμμετείχε ως φοιτητής - διαδηλωτής στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του Μάρτη. Για να κατεβάσετε το video σε μορφή avi (250MB) θα χρειαστείτε το πρόγραμμα BitTorrent.

Σκηνές βίας που θυμίζουν ή παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Όταν η δημοκρατία ήταν φιμωμένη και οι μόνοι που τολμούσαν και τότε ήταν οι φοιτητές. Ανατρίχιασα όταν άκουσα παιδιά στις μέρες μας να τραγουδάνε το "Πότε θα κάνει ξαστεριά"... έξω από τη φωτισμένη Βουλή. Στο video ο φοιτητής περιγράφει την προσωπική του μαρτυρία σύλληψης ως ένας από τους 49 συλληφθέντες.

"Γκλομπς γυρισμένα που κτυπούσανε στο κεφάλι ανυπεράσπιστους φοιτητές". Εδώ κολλάει και το "Φτάνει Πια".

Το "Ημέρες Ελληνικής Δημοκρατίας, Αθήνα 8/3/07" πρόκειται για μια 20λεπτη ανεξάρτητη παραγωγή από Θεσσαλονίκη, που περιγράφει/εξιστορεί αποκαλυπτικά και συγκροτημένα τα γεγονότα της 8ης Μάρτη (πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου) αλλά και τα όσα συνέβησαν μετά (ΓΑΔΑ, δικαστήρια κλπ) μέχρι τη "δίκη" τη Δευτέρα 12/3.

Αποτελεί μίξη εκτενούς υλικού από διάφορες πηγές, που δίνει μια αρκετά καλή εικόνα του τι ακριβώς συνέβη εκείνη την αποφράδα ημέρα και τις 4 που ακολούθησαν.

Συγκλονιστική η μαρτυρία ενός από τους συλληφθέντες που ακούγεται στο βίντεο. Η εικόνα από τα πλάνα των διαδηλωτών έρχεται αντιμέτωπη με τα όσα παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ- κάποια πράγματα πρέπει να μαθαίνονται και να μη ξεχνιούνται.

3 σχόλια:

Mave είπε...

link για το torrent του video δεν έχει?

Ανώνυμος είπε...

το εκπλικτικο video βρισκεται τστην οπτικοακουστικη βαση του BLACK TRACKER
http://www.black-tracker.gr/
ο οποιος ειναι ενας πολιτικος αντιεξουσιαστικος tracker που εχει δημιουργηθει απο πρωτοβουλια ατομων της αντιεξουσιαστικης επιθεωρησης BLACK OUT στο κοιννωικο εργοστασιο
http://www.blackout.gr/

θοδωρής είπε...

@mave: Ναι, ξέχασα να το συνδέσω...