Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

Θεσσαλονίκη: Νερό-δηλητήριο πίνουν οι μαθητές!

Ακατάλληλο για κατανάλωση είναι το πόσιμο, μόνο κατ' ευφημισμόν, νερό πολλών σχολείων της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων του ΑΠΘ και του ΤΕΙΘ. Oπως προκύπτει, σε 10 από τα συνολικά 32 σχολεία που εξετάστηκαν το νερό περιείχε τουλάχιστον ένα στοιχείο (αρσενικό, μαγγάνιο ή νιτρικά ιόντα) που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία σε υψηλές συγκεντρώσεις.
(...)

Τα στοιχεία για την ποιότητα του νερού προέκυψαν από αναλύσεις του εργαστηρίου Υγιεινής και Τοξικολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Χημείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστούν στο 3ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί από τις 14 - 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.


Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, Ημερομηνία: 9/3/2008 - Σελίδα: 28

Αυτό είναι όντως ακατάλληλο ανεξάρτητα από την ηλικία...

1 σχόλιο:

par...alogos είπε...

1) Όσον αφορά τον Picasso. Δεν είναι ντροπή να γυρίζουμε 200 χρόνια π0ίσω με τέτοιες κινήσεις; Λογοκρισία στην τέχνη; Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα αρχίσουμε να ξανά-καίμε βιβλία. Αυτό η συντηρητικότητα μερικών ανθρώπων (κυρίως όσον αφορά τον ανθρώπινο σώμα) μου θυμίζει μεσαίωνα. Είναι μεγάλο κρίμα να στερούνται τα παιδιά μια τέτοια ευκαιρία. Να δουν τα έργα τέχνης ενός μεγάλου ζωγράφου.

2) Για το νερό.
Πρώτον: μπορεί κάποιο σχολείο να κάνει κάπως εύκολα έναν τέτοιο έλεγχο για το νερό;
Και δεύτερον: αν όντως υπάρχει πρόβλημα δεν νομίζεις ότι πρέπει σύσσωμοι οι σύλλογοι (γονέων και κηδεμόνων και καθηγητών) να καταγγείλουν όσο πιο γρήγορα κάπου το φαινόμενο ώστε να υπάρξει ΑΜΕΣΑ μια κάποια λύση. Δεν μπορούν τα παιδιά να πίνουν επικίνδυνα στοιχεία μέσω του νερού. Είναι τραγικό...
[μου θυμίζει την κατάσταση με τον αμίαντο]

φιλικά,
Δημήτρης
[Επανομή]