Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2005

Μετρό Θεσσαλονίκης; Κι όμως υπάρχει. Ως λογότυπο...

Αν η λέξη "μακέτα" σου θυμίζει άλλες εποχές, άλλα φτου κακά λόγια του παρελθόντος, τότε ας πούμε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά αυτής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τόσο βαρύ, όσο μια εκτύπωση πολυτελείας σε φόντο αίθουσας τύπου.



Θυμάμαι τον καιρό πριν την έναρξη κατασκευής του Μετρό της Αθήνας. Είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για το σχεδιασμό του λογότυπου. Δεν ξέρω αν ακολουθήθηκε και εδώ παρόμοια διαδικασία. Ή αν επειδή ο κώλος μας πήρε φωτιά και πρέπει κάτι να έχουμε να δείξουμε, δώσαμε τη "δουλειά" στον πιτσιρικά του γραφείου να βγάλει τα μάτια του και να ετοιμάσει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εμένα έτσι μου κάνει αυτό που βλέπω.

Παντελής έλλειψη έμπνευσης, φαντασίας. Δουλειά του ποδαριού, χειρότερο κι από ό,τι βλέπαμε στις ταμπέλες του Κούβελα, 16 χρόνια πριν, κάπου στην κορυφή μιας θεόρατης τρύπας που έχασκε κοροϊδέυοντάς μας. Τότε που όταν, από τη μια, ο "FM 100 χρηματοδοτούσε το έργο" κι εμείς καμαρώναμε σαν γύφτικα σκεπάρνια μέσα στην ελαφρότητα της παραζάλης μας, κι από την άλλη όσοι ήξεραν κρατούσαν τις κοιλιές τους από το γέλιο...

Ελπίζω μόνο να μην έχει την ίδια τύχη και το έργο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχε... Καλα τα λες. Άντε και έγινε λεω εγώ. Που θα γίνει; Θα γίνει από το Βαρδάρι μέχρι τη Χαριλάου. Δηλαδή σιγά τα ωα. Την πιο εύκολη διαδρομή. Ούτε λέξη για Θέρμη, Περαία, Λαγκαδά, Φίλυρο. Ε ναι... στα βουνά και στα λαγκάδια θα τρέχουμε τώρα; Κάτσε να το αρχίσουμε σε μικρό προσωρινά (δηλαδή μόνιμα) και βλέπουμε (δηλαδή καθοοομαστε που έλεγε και ο αείμνηστος Φωτόπουλος). Είμαι φοιτητής. Αν πάρω την δημόσια συγκοινωνία πρέπει να ανέβω σε δυο λεωφορεία για να πάω σπίτι μου, το 10 και το 66. Δεν λέω για το τέταρτο που περπατάω από τη στάση μέχρι το σπίτι αν δεν υπάρχει κάποιος να με μαζέψει (και μιλάμε όχι περπάτημα τραλαλί τραλαλό, το δρόμο Θέρμης-Πανοράματος από τη στάση Βενζινάδικο)... Τέλος πάντων. Εγώ πιστεύω οτι ο πιο σωστός ήταν ο (προπερυσινός) Σημίτης που κατάλαβε τι τους έδερνε τότε και δεν είπε καν τη λέξη μετρό στην ομιλία του. Ετούτος εδώ ο παχουλός με την ξανθιά δε ξέρω τι θα πει ή τι θα κάνει πάντως ένα είναι σίγουρο. Εγώ θα αργήσω πάρα πολύ (μα πάρα πάρα πολύ) να πηγαίνω στο σπίτι μου σε λιγότερο από 20 λεπτά. Όσο για τον Χρήστο, ένα φίλο μου που μένει στο Φίλυρο, καλά εννοείται πως δε πρόκειται να φτάσει εκει μετρό. Αλλα ενα τελεφερίκ από την πιο κοντινή στάση του δε θα του πεφτε άσχημα...

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρε που θέλετε και μετρό για να σουρθείτε πέντε μέτρα. Αλλά ξέχασα: χαλλλαρα...

Ektwras είπε...

Metro Thessalonikis
Is there connection from the airport downtown ?

(lol)

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΠΑΝΕ ΠΕΡΑΙΑ,ΠΛΑΓΙΑΡΙ,ΘΕΡΜΗ,ΕΠΑΝΟΜΗ,ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ,ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.ΗΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΣΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΣΙΜΙΣΚΗ.