Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005

Πρώτο καλοκαιρινό "μπάνιο"

Θεσσαλονίκη, απόγευμα Τετάρτης, ώρα 4.15. Προς τη Δ.Ε.Θ., από Κάτω Τούμπα. Έχοντας κάνει το μοιραίο λάθος, όπως θα αποδειχθεί αργότερα, να προτιμήσω το αυτοκίνητο.

Από τη διασταύρωση της Παπάφη με την Καραμανλή τα αυτοκίνητα σπρώχνονται, κολλάνε το ένα με το άλλο. Οι οδηγοί αλλάζουμε σπινθηροβόλες ματιές, βρίζουμε μέσα από τα δόντια μας. Σε κανενός το νου δε δικαιολογείται η ύπαρξη του άλλου.

Έχει προηγηθεί μια - αν έχεις το θεό σου – μια μπόρα. Και ακολουθούσε το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό. Χειρότερος συνδυασμός;

Η «όμορφη-κι-ερωτική-μη-χέσω-μέσα» Θεσσαλονίκη, για πολλοστή φορά βρεγμένη μέχρι το κόκαλο. Μια σκύλα που τριγυρνά αφού έπνιξε τα παιδιά της και στάζει χαζεύοντας το λασπωμένο της είδωλο στα βρωμόνερα μιας λακούβας καταμεσής του δρόμου.

Παρκάρω στη Δ.Ε.Θ. Και με λεωφορείο από εκεί στην Αγίας Σοφίας για κούρεμα. Μέρα που διάλεξα…

Στις 5.30 επιστρέφω για να πάρω το αυτοκίνητο. Οι ουρανοί έχουν μεθοκοπίσει και ξερνάνε όλο το νερό αυτής της ζωής. Τσιμισκή = πλημμυρισμένος Αμαζόνιος. Το νερό στο δρόμο μέχρι τον αστράγαλο. Μη με ρωτάς για τα φρεάτια. Δεν έχουμε βρει ποιανού ευθύνη είναι και η ΕΥΑΘ εκτελεί εντολές τιμολόγησης με 19% ΦΠΑ.

Αυτοκίνητα λυσσάνε. Ποιό θα κάνει περισσότερο μούσκεμα τη ζωή μου αυτό το απόγεμα; Και η βρόχα έπεφτε ράιτ θρού.

Στην πλατεία ΧΑΝΘ σωστικές λέμβοι μπορούν (;) να με περάσουν απέναντι. Ο Ψωμιάδης στο απέναντι πεζοδρόμιο ρίχνει τα καντήλια της ζωής του. Οι δρόμοι αδιάβατοι. Το νερό μέχρι το γόνατο.

Το πρώτο καλοκαιρινό μπάνιο να κρατά λίγο. Έτσι έχω μάθει.

Στο γραφείο στάζοντας.

Άδεια. Χωρίς συζήτηση.

Πενευμονία; Παίζεται...

Στο αυτοκίνητο οι υαλοκαθαριστήρες έχουν τρελαθεί στο πήγαινε έλα. Γαμώ την πόλη μου γαμώ!

Υ.Γ. Παιδιά, άμα βρείτε κανέναν υπεύθυνο, σφιρίξτε κλέφτικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: