Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Πέταξε το μπαλάκι το υπουργείο Παιδείας

Η χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την απαγόρευση των κινητών απαλλάσσει το υπουργείο από τις ευθύνες των όσων μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

«Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του».

Για τους παραβάτες προβλέπεται παιδαγωγικός έλεγχος και σχολικές κυρώσεις.


Κι έτσι το μπαλάκι είναι στους εκπαιδευτικούς που οφείλουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της οικογένειας και της κοινωνίας, δηλαδή όλων μας. Και φυσικά δεν θα γίνονται σωματικοί έλεγχοι των μαθητών πριν μπουν στο σχολείο και φυσικά κανένας γονιός δεν πρόκειται να πείσει το παιδί του να πάψει να φέρνει το τηλέφωνό του στο σχολείο.

Αντί απαγορεύσεων χρησιμότερο θα ήταν να πληροφορούσαμε τα παιδιά για τους κινδύνους από την κακή χρήση των τηλεφώνων, για τη σημασία της προσωπικής μας ζωής, της ιδιωτικότητάς μας. Για το πότε τα κινητά είναι όντως χρήσιμα.

Αλλά αυτό απαιτεί γνώση και παιδεία, πράγματα δύσκολα για τους από πάνω. Ενώ οι διατεγές, ε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ήταν γραφικοί, αλλά πια έχουν αρχίσει και γίνονται βαρετοί!

Με τη δουλειά τους άραγε, πότε θα ασχοληθούν;