Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2019

8 Φεβρουαρίου 1828: γεννιέται ο Ιούλιος Βερν


" [...] Αλλά η Ερυθρά Θάλασσα είναι πολύ ιδιόρρυθμη και θυμώνει συχνά, όπως όλοι οι στενόμακροι κόλποι. Όταν φυσούσε αέρας, είτε από τις ασιατικές είτε από τις αφρικανικές ακτές, το Μογγολία, αεροδυναμικό σκαρί με προπέλα, πήγαινε τρομερά γρήγορα. Τότε οι κυρίες εξαφανίζονταν, τα πιάνα σώπαιναν, οι χοροί και τα τραγούδια σταματούσαν. Κι όμως, παρά τους ανέμους, παρά την τρικυμία, το υπερωκεάνιο, σπρωγμένο από την ισχυρή μηχανή του, έτρεχε ακατάπαυστα προς το στενό Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ. [...] "

Είναι η πέμπτη παράγραφος του 9ου Κεφαλαίου από το βιβλίο "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" και παρόμοιες περιγραφές του Γάλλου μυθιστοριογράφου τρυπούσαν το παιδικό μου κεφάλι και μ' έβαζαν να ψάχνω με τα ακροδάκτυλα τους πολυκαιρισμένους χάρτες του σπιτιού! Κάπως έτσι, υποθέτω, γεννήθηκε η αγάπη για τα ταξίδια....

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828. Ήταν ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του και τη βαθιά επιρροή του στο λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: