Κυριακή, Μαΐου 11, 2008

Πολιτικό το ζητούμενο της γιορτής της Μητέρας










Φυσικά και κάθε ημέρα τιμούμε τη Μάνα Γη, τιμούμε τη μάνα που μας έφερε στη ζωή. Θυμάμαι τη σημερινή ημέρα όταν ήμουν παιδί, τότε που έφερνα μιαν αγκαλιά λουλούδια στη μαμά μου και έπεφτα στην αγκαλιά της για να με πνίξει με φιλιά.

Στις μέρες μας και με όλα όσα συμβαίνουν δίπλα μας, η γιρτή της Μητέρας οφείλει να είναι πολιτική. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναβάλουν τη μητρότητα, δυσχεραίνονται από τους εργοδότες τους στο ζήτημα των αδειών ανατροφής, περνούν όλο και λιγότερες ώρες με τα παιδιά τους λόγω του υπέρογκου εργασιακού φόρτου που επιβάλλει ο "υγιής ανταγωνισμός" ενός αρρωστημένου νεοφιλελεύθερου τρόπου οργάνωσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Αμερική οι άνθρωποι οργανώνονται σε κοινότητες και διεκδικούν τη συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν όλο και πιο δραστικά τις ζωές τους. Το ΜomsRising.org είναι ένα προοδευτικό site (ναι προοδευτικό, δεν υπάρχει λόγος να ακούμε τις νεοφιλελέυθερες φωνές που υποβαθμίζουν τον όρο) το οποίο συσπειρώνει μητέρες των Η.Π.Α. και του κόσμου σε μια εκστρατεία ανθρωπιάς με τη μητρότητα στον κετνρικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: