Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

Μείωση τιμών εδώ και τώρα

Θέμα αύξησης εκ νέου των τιμολογίων της ΔΕΗ θέτει ο Αθανασόπουλος. Προτείνει επίσης να μετακυλίονται στους καταναλωτές οι δαπάνες που θα κάνει στο εξής η ΔΕΗ για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα των μονάδων της. Έλεος πλέον σε αυτή τη χώρα!

Και ρήτρα ρύπων θέλει να φορτώσει στους καταναλωτές ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Αλήθεια, για ποιο λόγο αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια κατά 25%;

Η απάντηση είναι μία: Μείωση τιμών εδώ και τώρα. Η μείωση τιμών δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από μια ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια των κρατικών επιχειρήσεων, τα οποία λανθασμένα αποφάσισε η κυβέρνηση ν' αυξήσει πριν από μερικούς μήνες, εν μέσω έξαρσης πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά.

Η μείωση τιμών πρέπει να συνεχιστεί με μια μεσοσταθμική μείωση της τάξεως του 5-8% σε όλα τα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και σε ορισμένες περιοχές της αγοράς, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως ο καφές, της τάξεως του 30% και άνω. Το γεγονός ότι ομοειδή προϊόντα, ακόμα και ελληνικής προέλευσης, στα ελληνικά υπερκαταστήματα πωλούνται έως και 168% ακριβότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη, δείχνει το εύρος της κερδοσκοπίας και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια ευρεία μείωση τιμών στη χώρα είναι ρεαλιστική.


ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Η κυβέρνηση υιοθετεί ημίμετρα που δεν αποδίδουν , ενώ το ΠΑΣΟΚ καταθέτει συγκεκριμένα μέτρα για μείωση των τιμών - Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων ΠΑ.ΣΟ.Κ. 27.05.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: