Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

Οι bloggers ενώνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στις 15 Μαΐου οι bloggers ανά τον κόσμο μπαίνουν στον αγώνα για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι, το Bloggers Unite.

Το Bloggers Unite είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει τη δύναμη της blogoσφαιρας και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ανοίγει μια πρόσκληση στους bloggers να αναρτήσουν στα blogs τους posts σχετικά με μια συγκεκριμένη κοινωνική αιτία, για μία μόνο μέρα, την 15η Μαΐου, ώστε μια φωνή να μπορεί να συνενώνεται ενιαία με χιλιάδες άλλες για να βοηθήσει να γίνει μια ουσιαστική θετική διαφορά. Από την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, μια προσπάθεια για καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα, σε μια προσπάθεια για την καλύτερη υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο Μάιος σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο των Bloggers Unite και αυτή τη φορά έχει δρομολογηθεί μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που επιλέχθηκε από τα μέλη BlogCatalog. Στις 15 Μαΐου, οι bloggers θα ενωθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα προχωρήσουν σε μια δήλωση ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες - ζωής, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης!

Στις 15 Μαΐου 2008, καλείται ο κάθε blogger να είναι μαζί με όλα τα blog για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία μπορούν να γράψουν, τα θέματα είναι στην επιλογή του καθενός.

Θέματα που έχουν μπει προς Εξέταση είναι:

  • Η παράνομη φυλάκιση δημοσιογράφων που καλύπτουν συνελεύσεις.

  • Οι κυβερνήσεις που αγνοούν τη ταλαιπωρία των πολιτών και τους αφήνονται στο έλεος των συμμοριών.

  • Η λογοκρισία του Διαδικτύου, προκειμένου να αποτραπεί η ελευθερία της έκφρασης.

  • Σκληρές τιμωρίες που περιλαμβάνουν βασανιστήρια, την αναγκαστική εργασία, και την πείνα.

  • Άσκηση σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών από μέλη στρατιωτικών οργανώσεων ή της πολιτοφυλακής.


BU - Human Rights 1Μάθετε περισσότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργάζονται για να προστατευθούν οι άνθρωποι. Έχουν επιλεγεί τρεις για να βοηθηθούν οι bloggers να μάθoυν περισσότερα και να αντλήσουν ουσιώδη θέματα.

  • Διεθνής Αμνηστία που είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που κάνει καμπάνια για τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Εργάζεται για τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της εκστρατειών και της διεθνούς αλληλεγγύης.


  • Human Right Watch που είναι αφιερωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται με τα θύματα και με τους ακτιβιστές για την πρόληψη των διακρίσεων, την προώθηση των πολιτικών, της ελευθερίας, της προστασίας των ατόμων από την απάνθρωπη συμπεριφορά σε καιρό πολέμου, και να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τους παραβάτες.


  • Youth For Human Rights - Νεολαία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπαιδεύει τους πολίτες σχετικά με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να καταστεί πολύτιμη γιατί τάσσεται υπέρ της ανοχής και της ειρήνης.


Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα αφιερωμένη στη συζήτηση για το Blogger Unite (http://www.blogcatalog.com/group/bloggers-unite), όπου μπορεί να προταθούν περισσότεροι οργανισμοί που οι μετέχοντες κρίνουν ότι αξίζει να συμπεριληφθούν.

Πώς μετέχει κανείς στο Bloggers Unite!

Για να συμμετάσχει, απλά επισκέπτεται την σελίδα Bloggers Unite (http://unite.blogcatalog.com/) για να πάρεi περισσότερες πληροφορίες. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 του Μάη, γράφει ένα post στο blog του με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα posts σε blogs θα μπορούσαν να:

  • έχουν τον τίτλο "Bloggers Unite για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" (ή κάποια παραλλαγή).

  • περιλαμβάνουν ένα παράδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για αυτά.

  • εξηγούν τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τρόπο με τον οποίο ισχύουν για όλους.

  • έχουν διασύνδεση σε έναν από τους τόπους που περιλαμβάνονται ή να έχει τον πιο κατάλληλη ιστοτόπο για τη χώρα του.

  • προσθέτουν ένα σύνδεσμο για το Blog Catalog.


Χαρακτηριστική είναι η συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας με το Bloggers Unite για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η επιλογή τριών θεμάτων για την 15η Μαΐου:

* Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Η Κίνα έχει υποσχεθεί από καιρό να βελτιώσει τις συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πριν από τη τέλεση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αντ' αυτού, έχει προχωρήσει σε μια καταστολή των ενεργών ακτιβιστών που διαφωνούν ειρηνικά για το Θιβέτ, τη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και τα μέσα. Σήμερα, η κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας είναι χειρότερη από ήταν προτού δοθεί η υπόσχεση βελτίωσης των.

Η Κίνα κρατά αυτήν την περίοδο το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων και cyber-αποστατών. Μια από τις πιο προεξέχουσες ιστορίες περιλαμβάνει το δημοσιογράφο Shi Tao, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια σε κινεζική φυλακή για την αποστολή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου! Στις 15 Μαΐου, μπορείτε να κάνετε κάτι

Ζητείστε την απελευθέρωση του Shi Tao και άλλων φυλακισμένων στην Κίνα.

Πιέστε τις ΗΠΑ ως αντιπροσωπευτική χώρα για να πιέσετε την κινεζική κυβέρνηση για να απελευθερώσει το Shi Tao και τους άλλους που φυλακίστηκαν απλά για τη νόμιμη χρήση του Διαδικτύου.

Ζητήστε από το Yahoo για να μην παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Yahoo! βοήθησε να μπει το Shi Tao στη φυλακή. Παρείχαν τις πληροφορίες στην κινεζική κυβέρνηση, η οποία οδήγησε στην άδικη φυλάκισή του.

* Παράνομες κρατήσεις στον κόλπο του Γκουαντάναμο

Δεδομένου ότι οι πρώτοι κρατούμενοι έφθασαν στις 11 Ιανουαρίου 2002, η δυνατότητα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ κράτησης στον κόλπο Guantánamo έχει γίνει ένα σφαιρικό σύμβολο των παραβιάσεων των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι παραβιάσεις έχουν περιλάβει: παράνομη κράτηση, άρνηση των θεμελιωδών νόμιμων δικαιωμάτων, και βασανιστήρια. Η μόνη κατάλληλη προσφυγή είναι να ανακληθεί η δυνατότητα κράτησης.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί οι κρατούμενοι στο κόλπο του Guantánamo, σε άλλες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εγκαταστάσεις και σε μυστικούς τόπους CIA να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να έχουν δίκαιη δίκη από τα ανεξάρτητα και αμερόληπτα δικαστήρια όπως τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΆ ομοσπονδιακά δικαστήρια. Το Tearitdown.org είναι σφαιρική πρωτοβουλία της Διεθνούς Αμνηστίας να τελειώσουν οι παράνομες αμερικανικές κρατήσεις. Στις 15 Μαΐου, μπορείτε να κάνετε κάτι για το.

Υπογράψτε το αίτημα του tearitdown.org
και ζητήστε από τους αναγνώστες σας για να κάνετε το ίδιο πράγμα. Μόνο η δράση και η προσοχή θα τελειώσουν τις παράνομες κρατήσεις στον κόλπο του Γκουαντανάμο.

* Κρίση στο Darfur

Μια από τις χειρότερες αγριότητες και καταχρήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον κόσμο σήμερα πραγματοποιείται σε Darfur, Σουδάν. Η σύγκρουση σε αυτήν την χώρα έχει οδηγήσει στις χειρότερες καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τις πλέον αδιανόητες - οι συστηματικές και διαδεδομένες δολοφονίες, οβιασμοί, απαγωγές, και η μετατόπιση των ειρηνικών πολιτών.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί στις σκόπιμες και άνευ διακρίσεως επιθέσεις και από τις δύο πλευρές των αντιμαχόμενων φατριών. Σήμερα, περισσότεροι από 2.5 εκατομμύριο πολίτες έχουν μετατοπιστεί στο Σουδάν. Στις 15 Μαΐου, μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό.

Γράψτε για τις καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται σε Darfur

και ζητήστε από τους αναγνώστες σας για να λάβετε μέτρα για τους ανθρώπους τους Darfur. Δεν έχουν καμία φωνή έτσι ο κόσμος βάζει τη φωνή τους για αυτούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειληκρινά, θοδώρή, σε συγχαίρω για αυτή σου την προσπάθεια!...Άνθρωποι τελικά υπάρχουν πολλοί και χαίρομαι που μέσα σε αυτό το χάος βγαίνουν μπροστά. Να είσαι καλά.