Κυριακή, Μαΐου 18, 2008

Vielen Dank, Herr Alogoskoufis

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωνε ότι τα"ασημικά της οικογένειας" ξεπουλιούνται όταν επί κυβέρνησης Σημίτη διατέθηκε μέρος των μετοχών του ΟΤΕ στο χρηματιστήριο προς πώληση. Τι ισχύει σήμερα με την πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telekom;

Ανάμεσα σε άλλες αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες:


Ακόμη και στην ακραία περίπτωση που το Δημόσιο αγοράσει στο μέλλον το 75% του ΟΤΕ, αφήνοντας την Deutsche Telekom με το υπόλοιπο 25%, οι Γερμανοί θα εξακολουθήσουν να διοικούν την εταιρεία καθώς θα διορίζουν πέντε μέλη στο 10μελές διοικητικό συμβούλιο (τα υπόλοιπα πέντε θα επιλέγονται από το Δημόσιο) και τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Αν το Δημόσιο πουλήσει μετοχές του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, θα απολέσει πρόσθετα δικαιώματα. Περιορίζοντας τη συμμετοχή του κάτω από το 15% χάνει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Αν πέσει κάτω από το 10% χάνει αρκετά από τα δικαιώματα βέτο, ενώ αν πέσει κάτω από το 5% χάνει όλες τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο και κάθε δικαίωμα που προβλέπει η συμφωνία.

Δίχως επιστροφή

Στο μεταξύ

Η συνεργασία με την Deutsche Τelekom δεν ήταν επιβεβλημένη ούτε από τις επιχειρηματικές ανάγκες ούτε από τις συνθήκες της αγοράς λέει στα «ΝΕΑ» ο αναλυτής της Dresdner Βank Όλιβερ Σίκενταντς.(...) «το χρήμα πηγαίνει στη ΜΑRFΙΝ, πηγαίνει στο Ελληνικό Δημόσιο και ο μικρομέτοχος το κοιτάζει με τα κιάλια», λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής Σίκενταντς.

Κάνατε λάθος που μας δώσατε τον ΟΤΕ

Vielen Dank, Herr Alogoskoufis

Δεν υπάρχουν σχόλια: