Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

Το Ubuntu είναι εδώ



Το Ubuntu 8.04 - Hardy Heron: ο Σκληραγωγημένος Ερωδιός, είναι πλέον το λειτουργικό σύστημα (Linux) που στρογγυλοκάθησε στην καρδιά μου και στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας. Έρχεται με ένα σωρό καλούδια και με μια απίστευτη ευκολία στην εγκατάσταση και διαχείρισή του. Όσο περισσότερο το εξερευνώ, τόσο με κατακτά με την απλότητα, τη μοναδική σχεδίαση και στοιβαρότητά του. Α, και με απομακρύνει από τα Windows...

Τα forums της κοινότητας που το υποστηρίζει μου έλυσαν τα χέρια σε κάποια θέματα που είχα απορίες. Η φιλοσοφία και ιδεολογία πίσω από το Ubuntu και το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα και το Ελεύθερο Λογισμικό με έχουν συνεπάρει. Η γυναίκα μου θεωρεί ότι βρίσκομαι σε μια μόνιμη παράκρουση με το θέμα τις τελευταίες 15 μέρες... Κάθε πρωί με βρίσκει με τον καφέ στο χέρι να της ανακοινώνω το ένα καλό μετά το άλλο. Τόσο που και η ίδια σταμάτησε να boot-άρει από το δίσκο με τα Windows και να χρησιμοποιεί το Ubuntu.



Το συινστώ ανεπιφύλακτα και για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να το συνοδεύσετε. Mε τα προγράμματα του GCompris για παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορείτε να καθοδηγήσετε τα βλαστάρια σας να μάθουν από το να χειρίζονται το ποντίκι και να ζωγραφίσουν, μέχρι να παίξουν παιχνίδια μνήμης αναγνώρισης εικόνων και ήχων. Η δική μας Κατερίνα λατρεύει τον πιγκουίνο Tux και το πρόγραμμα ζωγραφικής TuxPaint.

Τολμήστε λοιπόν. Κρατήστε τον παλιό σας δίσκο, πάρτε ένα αντίγραφο ασφαλείας και αφήστε το πνεύμα του Ubuntu να σας κατακτήσει. Είναι περισσότερο απλό από όσο νομίζετε!

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

..κι εσύ το ίδιο, welcome back :)
Όντως κι εμένα με συνάρπασε το Hardy, και μάλιστα μ' έκανε να επανεκτιμήσω το Gnome, το οποίο είχα παρατήσει για χάρη του KDE εδώ και χρόνια.