Τρίτη, Απριλίου 04, 2006

Προσωπικοί ιστοχώροι από την κυβέρνηση στους πολίτες της Ολλανδίας

Η ολλανδική κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλα τα αρχεία που αφορούν τους πολίτες της μέσω μιας προσωπικής τους ιστοσελίδας. Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει σημαντικά έγγραφα που τον αφορούν, να ανεβο-κατεβάζει πιστοποιητικά και να ενημερώνει τις σχετικές δημόσιες υπηρεσίες.

Φορολογική ενημερότητα, δάνεια, δεδομένα κοινωνικής ασφάλισης, άδειες οδήγησης είναι μερικά ενδεικτικά προσωπικά έγγραφα τα οποία θα διακινούνται μέσω Web. Επιπρόσθετα η υπηρεσία θα υπενθυμίζει στους πολίτες σημαντικές ημερομηνίες υποβολής εγγράφων προς τις σχετικές υπηρεσίες.

Το όφελος αφορά και τις δυο πλευρές: μείωση του κόστους, αύξηση της ταχύτητας συναλλαγών, αποδοτικότερη διαχείρηση με δεδομένα τα οποία επαναχρησιμοποιούνται.

Σκέφτομαι το αδικαιολόγητο χαράτσι που κλήθηκα να πληρώσω όταν δεν είχα καταθέσει την κατάσταση Πελατών - Προμηθευτών για προηγούμενο έτος. Και το "φιλεύσπλαχνο" ελληνικό κράτος που το "θυμήθηκε" μετά από 2 χρόνια. Τόσα χρειαζόταν για να εισπράξει 200 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: