Πέμπτη, Μαΐου 04, 2006

Α.Π.Θ. Μπαγιατούρα ημερίδα Πληροφορικής

Η ημερίδα είχε θέμα: "Ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τηλεματικών Υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου".

Ψαρώσες κι εσύ, ε;

Δήλωσα συμμετοχή και τραβήχτηκα στο Α.Π.Θ. Στα χέρια μου ο φάκελος με το πρόγραμμα, μού δίνει μια πρώτη γεύση: "χαιρετισμοί, βασικές υπηρεσίες επικοινωνίας", κλπ, κλπ. Υποπτεύομαι χασμουρητά, η ώρα έχει πάει 5 το απόγευμα.

Μετά από μισή ώρα γέρνω το κεφάλι μου στο χέρι και κοιμάμαι. Κανονικά. Μετά το διάλειμμα, αποχωρώ για καφέ. Επιστρέφω για να πάρω τη ρημάδα τη βεβαίωση, όχι ότι την είχα και ζόρι.

Κι απορώ: είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια ασχετίλα στην οργάνωση ημερίδων, υποτίθεται, για Πληροφορικούς; Είναι δυνατό να καλείς καθηγητές Πληροφορικής και να τους δείχνεις οθόνες για τη λειτουργία του Outlook Express; Ποιος εγκέφαλος κατέβασε την ιδέα να μας "επιμορφώσει" με μπαγιατούρες;

Τρία τεινά:

1) οι καθηγητές της Πληροφορικής έπεσαν από τον Κρόνο,
2) στο ΑΠΘ σφάζουν αρνιά
3) απορροφάνε λεφτά από το έργο "Κοινωνία της Πληροφορίας"...

3 σχόλια:

Thodoris είπε...

¶στα να πάνε...Μια από τα ίδια και στη ν Έδεσσα (φαντάζομαι θα ήταν οι ίδιοι εισηγητές), καμία ουσιαστική ενημέρωση, ούτε ένα παράδειγμα, κρίμα... Και φυσικά δεν ήταν μόνο πληροφορικοί αυτοί που παρακολούθησαν. Τέτοιες παρουσιάσεις πάντως, θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνονται από κομπιουτεράδες. Δε το 'χουμε το λέγειν... Θα προτιμούσα ν΄ακούσω έναν "ουδέτερο" χρήστη που σίγουρα θα ήταν πιο κατατοπιστικός και συγκεκριμένος.

θοδωρής είπε...

@Dr Teddy: Υπάρχουν συνάδελφοι που έτρεξαν για να ακούσουν πράγματα που δεν ήξεραν. Κι αυτό είναι καλό. Απλά έπρεπε να υπάρχει μια σημείωση ότι το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ακούσει τίποτα σε όλη τους τη ζωή για το Internet και το ΠΣΔ.

Αυτό και τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Το τρίτο.