Σάββατο, Μαΐου 13, 2006

Πληρώνω την ΕΡΤ, αλλά *με* αρέσει!

Γιατί:

α) Η κυβέρνηση ιεράρχησε το ζήτημα πρώτο στην ατζέντα της διπλωματίας και δύο υπουργεία (Εξωτερικών και Επικρατείας) δούλεψαν νυχθημερόν για να βοηθήσουν την ΕΡΤ στο σχεδιασμό του promo-tour της Βίσση.

β) Πόσο μας κόστισε αυτό το κυβερνητικό παιχνίδι; Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, όπως επιμένει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος. «Η Αθήνα δεν σκέφτηκε τα χρήματα, προκειμένου να καταπλήξει την Ευρώπη και να στήσει μια μικρή ολυμπιάδα», σχολιάζουν οι διοργανωτές.

γ) 1.000.000 ευρώ στοίχισε η σκηνή του ΟΑΚΑ, με τα 9 ασανσέρ και τα εντυπωσιακά εφέ. Τμήμα της λέγεται ότι κατέρρευσε την Πέμπτη, αλλά το γεγονός απεκρύβη επιμελώς.

δ) 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για διαγωνισμούς και σποτ προβολής (συνοδεύτηκαν από ενστάσεις για προεπιλογή εταιρειών) ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στα «μικροέξοδα» της Αννας, των 250 χορευτών, των 300 τεχνικών, του promo-tour και των πάρτι που οργανώνει για τους φιλοξενούμενους ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

ε) Από τα 12 εκατομμύρια τα πέντε θα εκταμιευτούν από την κρατική τηλεόραση, 3,5 εκατ. από την EBU, ενώ άλλα τόσα θα δώσουν οι χορηγοί.

στ) Στα έξοδα προσθέστε και τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που προσέλαβε η διοίκηση της ΕΡΤ (στους 11 που ήδη διέθετε) για την οργάνωση της Eurovision, όπως και λεφτά που πετάχθηκαν απ' το «παράθυρο» για παραγωγές, όπως το Eurovision Club (στοίχισε περίπου 70.000 ευρώ -συν το ΦΠΑ- ανά επεισόδιο).

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την υπέροχη σε όλα της Κάτια Μακρή της "Ε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: