Σάββατο, Μαΐου 13, 2006

Υποκλοπές made in U.S.A.

Η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών αρχίζει να πέφτει στο κενό. Ένα τρίγωνο: στη μια γωνία ένας έκθετος πρωθυπουργός, θύμα και καλά... Στην απέναντι γωνία μια τραγική τριάδα υπουργών μαριονέτες. Και στην τρίτη μια υπόθεση αυτοκτονίας που δεν πείθει με τίποτα.

Α, ναι... Κι ένας ανυπεράσπιστος κόσμος που όταν δεν τρέχει σαν το Βέγγο για να πληρώσει τα πάγια, όταν από σιχασιά και βαρεμάρα δεν το ρίχνει σε Eurovision, ε, τότε μπορεί και να συγκινηθεί και να καθήσει να λύσει το πρόβλημα με το τρίγωνο που λέγαμε. Έτσι, από χόμπι και γιατί δεν μασάει, εν τέλει, κουτόχορτο.

Γιατί;
"...η αποκάλυψη της εμπλοκής των ΗΠΑ στις υποκλοπές δεν είναι αυτό που φοβίζει την ελληνική κυβέρνηση. Ισχύει το αντίθετο. Εκείνο που φοβάται η κυβέρνηση είναι μήπως αποκαλυφθεί η δική της ευθύνη και συμμετοχή στην υπόθεση. Γιατί όσο όλοι δείχνουν μόνο προς την πλατεία Μαβίλη, η Κατεχάκη και το Μαξίμου θα βρίσκονται στο απυρόβλητο..."

Αλλά, φυσικά δεν είμαστε μόνοι. Σε αυτό το γιγάντιο δίχτυ που μας στρίβει το λαρύγγι, σε αυτή την ιστορία με το υδροκέφαλο τέρας που σφίγγει με τα πλοκάμια του την καλογυαλισμένη μας ελευθερία στην επικοινωνία, οι Αμερικανοί είναι επίσης θύματα.

"Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «New York Times» στις 24/12/05, οι μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ συνεργάζονται μυστικά στις παρακολουθήσεις με την κυβέρνηση και ειδικά με την υπηρεσία NSA, παραχωρώντας ατύπως τους κωδικούς τους: «Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πάντα στενές σχέσεις με τις εταιρείες επικοινωνιών και υπολογιστών. Ομως, η μυστική πρόσβαση της NSA σε μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους αποτελεί σημαντική επέκταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της υπηρεσίας»."


Όμως έχουμε και νεότερες αποκαλύψεις από την εφημερίδα USA Today, μόλις την Πέμπτη: "NSA has your phone records; 'trust us' isn't good enough" και "NSA has massive database of Americans' phone calls".

Ο ελεύθερος ανταγωνισμός στις Η.Π.Α. κάνει το δικό του παιχνίδι και περνάει στην αντεπίθεση. Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας βγάζει πακέτο προσφορών με την παρότρυνση οι συνδρομητές να παρατήσουν τις εταιρειες AT&T, BellSouth και Verizon οι οποίες συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Εξάλλου μεγάλο μέρος των εσόδων της πηγαίνει σε προοδευτικές οργανώσεις, σε οργανώσεις που προωθούν την ειρήνη, τη διακιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων δεν χασμουριέται. Καταγγέλει στα δικαστήρια της χώρας την ίδια την κυβέρνηση.

Εδώ είπαμε να κλείσουμε για μια μέρα τα κινητά μας τηλέφωνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συγκινήθηκαν ελάχιστοι...

Πότε είπαμε είναι η Eurovision; Για να στείλουμε και κανένα SMS...

Δεν υπάρχουν σχόλια: