Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2006

MAMA AFRICA ART FESTIVAL

H Fair Trade Hellas με χαρά σας προσκαλεί στο MAMA AFRICA ART FESTIVAL που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2006, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στο Ίλιον Αττικής.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του φεστιβάλ ανήκει στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης" www.enow.gr.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των δράσεων του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης στην Αφρική, όπως η βοήθεια των Αφρικανών γυναικών θυμάτων του trafficking και η ευκαιρία να έρθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αφρικάνικη κοινότητα στη χώρα μας.

Επίσης η Οργανωτική Επιτροπή του MAMA AFRICA FESTIVAL αποφάσισε μέρος των εσόδων να διατεθούν και στους αμάχους του πολέμου στο Λίβανο ως ελάχιστη βοήθεια στο δράμα που αντιμετωπίζουν.

Το φεστιβάλ έχει τεθεί υπό υην αιγίδα των Αφρικανικών Κοινοτήτων της Ελλάδας. Στόχος είναι να καθιερωθεί ως ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς, μέσα από την μουσική, την έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας, το χορό, την γαστρονομία (Αφρικάνικη κουζίνα), τα εργαστήρια κρουστών και τις άλλες τέχνες.

Παράλληλα θα λειτουργήσει αγορά ειδών Αφρικάνικης λαϊκής τέχνης και περίπτερο της FAIR TRADE HELLAS με προϊόντα και αντικείμενα δίκαιου εμπορίου απο την Αφρική.

Για δύο μέρες, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια κουλτούρα της Αφρικής, θα απολαύσουν τους θρύλους της Αφρικάνικης μουσικής Alpha Blondy, Majek Fashek, Omar Faruk Tekbilek, Jambo Kenya αλλά και πολλά Ελληνικά συγκροτήματα οπως Ρόδες, Locomondo, De Traces, Κώστα Χρονόπουλο, One Drop, ΒΩΞ, Ρεμπετόβεν και Anna Mystic (DJ set). Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια πολιτιστική πλατφόρμα έκφρασης για τους Αφρικανούς συμπολίτες μας.

Το MAMA AFRICA ART FESTIVAL θα παρουσιάσει η γνωστή για την δράση της ενάντια στον ρατσισμό και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΥΒΕΤ ΤΖΑΡΒΙΣ.

Οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίγουν για το κοινό στις 12.00μμ.

Η τιμή του εισιτηρίου (20 Ευρώ το διήμερο προπώληση και 15 Ευρώ στο ταμείο) είναι μια ευχάριστη έκπληξη και ένα δυνατό κίνητρο για την προσέλευση του κοινού. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (είσοδος για παιδιά κάτω των 10 ετών δωρεάν) ενώ το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, με πολύ πράσινο, καταπληκτικές λίμνες και υπέροχη θέα.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ Α.Ε., το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, οι εφημερίδες ΈΘΝΟΣ της Κυριακής και ΠΟΛΙΤΗΣ, τα περιοδικά Εικόνες, Ως3, CITY 210, METΡΟ, ΠΟΠ & ΡΟΚ, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 και KOSMOS 93,6 και το μουσικό portal www.musiccorner.gr

Το φεστιβάλ γίνεται με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου "ΚΑΛΛΙΧΩΡΟΝ" και της Ε.Σ.Π.Η.Τ.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε απο το κατάστημα της FAIR TRADE HELLAS και μέσω του δικτύου καταστημάτων METROPOLIS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, ACS, Ster Cinemas, Videorama, Παπασωτηρίου και διαδυκτιακά μέσω της ιστοσελίδας www.ts1.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210-3300413, στο τηλ/φαξ 210-3300416, καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.mamaafrica.com

FAIR TRADE ΕΛΛΑΣ
Νίκης 30
10557 Αθήνα
τηλ-φαξ 210 3614070
info@fairtrade.gr
www.fairtrade.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: