Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

Συνέντευξη Σαρκοζί σε γάλλο blogger

Όσοι κι όσες γράφουν δακρύβρεχτες ιστορίες για το «προδομένο» πνεύμα των blogs, απλά δεν αντιλαμβάνονται ότι ένα blog είναι ένα μέσο και κατά συνέπεια αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με κάθε παραδοσιακό ΜΜΕ. Με την προϋπόθεση ότι τα πνευματικά δικαιώμάτα των bloggers γίνονται σεβαστά, συμφωνώ ότι στην Ελλάδα ανακαλύπτονται ανώδυνοι για το σύστημα bloggers και κείμενα αυτών φιλοξενούνται σε έντυπα. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, ξέρω που να ψάξω για κάτι εναλλακτικό.



Συθέμελα σείστηκε η Γαλλία ωστόσο από τον πλέον δημοφιλή blogger, Loic Le Μeur. Στις 22 του Δεκέμβρη μέσω του blog του στο www.loiclemeur.com, μετέδωσε συνέντευξη μέσω podcast του Σαρκοζί, υπουργού Εσωτερικών και με βλέψεις για πρόεδρος της χώρας. Πάνω από 50.000 άνθρωποι συνδέθηκαν στο blog του Loic για το λόγο αυτό.



Υπουργός και blogger απευθύνονταν ο ένας στον άλλον στον ενικό στα 30 λεπτά της συνέντευξης. Το όλο κλίμα ήταν πολύ φιλικό.

Αυτό, ναι! Είναι μια ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοούν τους πετυχημένους bloggers με άποψη για τα πολιτικά δρώμενα.

Πιτσιρίκο, θα καταφέρεις μια συνέντευξη με τον Προκόπη; Έστω μετά τη δική σου στην Λένα;

Καλά, εσύ ¶Νεμε, απορρίφθηκες νωρίς :)

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

Ο Le Meur, βέβαια, δεν είναι ένας τυχαίος blogger (executive veep της SixApart για την Ευρώπη)' μεταξύ άλλων, ήταν ο υποκινητής του πειράματος για να μετρηθεί το European blogosphere (επειδή, ο τεμπέλης, βαριόταν να φτιάξει slides για το reboot7 ;-p).

διεύθυνση της συνέντευξης)