Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006

Και στην Ελλάδα το πράσινο laptop των 83 Ευρώ;

"H Ελλάδα έχει ενδιαφερθεί για το laptop 100;

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ο γενικός γραμματέας για την «Κοινωνία της Πληροφορίας», θέλει να πάρει λάπτοπ για όλα τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα χρήματα υπάρχουν μέσω του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου, αλλά προσπαθεί να βρει φόρμουλα εκταμίευσής τους.

H πρόσβαση των μαθητών στο Internet πώς θα επιτευχθεί;

Ασύρματα. Στην Ελλάδα ήδη υπάρχει σχολικό δίκτυο, πρέπει να αναβαθμιστεί να μπουν συνδέσεις DSL και ένα πολύ φθηνό access point σε κάθε σχολείο. Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής. Έχουμε το μικρότερο ποσοστό διείσδυσης προσωπικών υπολογιστών στα σπίτια."

Η ελπιδα πεθαίνει τελευταία, λέω εγώ... Αλήθεια, κατά πόσο υπαρχει πολιτική βούληση;

"Γιατί αλήθεια είμαστε τόσο πίσω;



Μεγάλη ιστορία. Διότι δεν υπήρχε κάποιος στην κυβέρνηση που να έχει άλλο όραμα. Διότι όπως είπε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η έρευνα και η τεχνολογία δεν έχουν ψήφους στην Ελλάδα. Αν όμως όλα τα παιδιά πάρουν ένα laptop 100, ξαφνικά στην Ελλάδα το 50% των σπιτιών θα έχει προσωπικό υπολογιστή".

Ο Μιχάλης Μπλέτσας περιγράφει, ανάμεσα σε άλλα, την ιδέα του "laptop" των φτωχών με συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" του Σαββάτου και το Σταύρο Θεοδωράκη.

Σχετικά: Laptop "ελπίδας" με 80 Ευρώ και απευθείας από το MIT.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

In reality, much ado about nothing.