Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

Πουτάνα Coca-Cola, εσύ τα κάνεις όλα!



"Πάει με όλα, πάει Βουλγαρία, ας πάει κατά διαβόλου..." στο :::OPEN:::.

Στο εταιρικό προφίλ διαβάζω:

"H Coca-Cola Τρία Έψιλον, ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της 'The Coca-Cola Company' στην Ευρώπη και στον κόσμο, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2000, μετά την επιτυχημένη συγχώνευση της Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε. (3Ε) με την Coca-Cola Beverages plc."

Και πιο κάτω:

"Εμείς οι 'Ανθρωποι της Coca-Cola Τρία Έψιλον δεσμευόμαστε να:
...συμβάλλουμε ενεργά στην αναβάθμιση της ζωής των τοπικών μας κοινωνιών"

Φροντίζουμε συνεχώς ώστε οι εργαζόμενοί μας να:

... εξελίσσονται στην Ελλάδα και διεθνώς και να... απολαμβάνουν την εργασία τους κάθε στιγμή!


Τι να καταλάβουμε οι βολεμένοι από ανεργία; "Η μόνη πολυτέλεια της ανεργίας είναι ο χρόνος που έχεις. Απεριόριστος χρόνος που όμως δεν έχεις είτε τα μέσα είτε την ψυχολογία να τον αξιοποιήσεις. Βουλιάζεις στη μιζέρια. Χάνεις τη ζωή και κανένας δεν μπορεί να σε αποζημιώσει...", σχολιάζει ο Γρηγόρης σε σημείωμα του OldBoy.

Δεν πίνω Coca-cola, ούτως ή άλλως. Από ανατριχίλα σε όσα προκαλεί. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική επιλογή.

Καιρός για μαζικές, πολιτικές, επιλογές το λοιπόν.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τί περιμένεις...
Αμερικάνα κι αυτή...
Να χαλάσει την παράδοση και να μη νμας απογοητεύσει;;;

libertarian είπε...

Ωραίος ο αντιαμερικανισμός είτε πηγάζει από ζήλια (είναι ότι ήταν η αρχαία Ελλάδα κάποτε, πρώτη σε όλα), είτε πηγάζει από πίκρα (κατάρρευση του σοσιαλισμού, νίκη του "καταραμένου" καπιταλισμού κτλ) αλλά μην το παρακάνουμε darthriir. Πολυεθνική είναι. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Όταν δημιούργησε τις θέσεις δεν είδα να παραπονιέτε κανείς... δεν όφειλε να έρθει εδώ, ούτε να κάτσει εσαεί. (δεν φεύγει εξάλλου αν δεν κάνω λάθος, 150 άτομα απέλυσαν.)

Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση ώστε να δημιουργούντε περισσότερες θέσεις από αυτές που χάνονται. Δημιουργεί το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία; Η λύση δεν είναι να την υποχρεώσεις να τους έχει με το ζόρι στην δούλεψη της. Γιατί μπορεί να σώσεις 150 θέσεις αλλά θα αποτρέψεις από το να δημιουργηθούν χιλιάδες άλλες. Εκεί που θα μπορούσε να προσλάβει 3 άτομα κάποιος θα προσλάβει 1, γιατί είναι ρίσκο. ¶λλοι δεν θα επενδύσουν καν στην χώρα μας.

Στην μεγάλη βρετανία παρ'όλο το outsourcing που γίνεται έχει σταθερά κάτω από 5% ανεργία, μάλιστα καταφέρνει να δημιουργεί περισσότερες θέσεις από αυτές που χάνονται. (Και όχι δεν τους βάζουν στο δημόσιο, έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον. Καλό θα ήταν η εδώ αριστερά να πάρει παράδειγμα από τους εργατικούς του Blair παρά να φωνάσκει διαρκώς δίχως να να προτείνει καμία λύση.)