Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2005

Απεργία στον FLASH FM και www.activemedia.gr

Σε απεργία προσήλθαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από το ραδιοσταθμό FLASH και το δικτυακό τόπο www.flash.gr. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ο εργασιακός μεσαίωνας στα ελληνικά ΜΜΕ και οι δύσκολες ημέρες των εργαζομένων σε αυτά.

Οι δημοσιογράφοι ωστόσο ενώνουν τις δυνάμεις τους και διαδικτυακά. Στο www.activemedia.gr θα διαβάσετε σχετικά με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ένα νέο σχήμα ενότητας στη δράση δυνάμεων που στήριξαν όλες τις ελπιδοφόρες αλλαγές στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. τα τελευταία χρόνια, αλλά και νέων συναδέλφων που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Αλήθεια, ποιά είναι η πρόταση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.;

Επαγγελματική αλλοτρίωση, ριζική αντίθεση των δημοσιογράφων με το συλλογικό προϊόν της εργασίας τους αλλά και χαμηλή αυτο-εκτίμηση για τον κλάδο, είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας της V-PRC η οποία παρουσιάστηκε από τον εισηγητή τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, πολιτικό επιστήμονα. Διαβάστε το πλήρες κείμενο.

"Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών η εργοδοσία του "FLASH" διατηρεί την άκαμπτη στάση της αρνούμενη όχι μόνο να καταβάλλει τα δεδουλευμένα αλλά ακόμη και να συναντηθεί με το Δ.Σ. της Ένωσης. Αντί της ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς προτίμησε την αντιπαράθεση.

Μετά από αυτό οι συντάκτες που εργάζονται στον Ρ/Σ "FLASH" και στον διαδυκτιακό "FLASH.GR" συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που τους οφείλονται και την τήρηση όλων των ατομικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η απεργία άρχισε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005, στις 06.00 π.μ. και τελειώνει στις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου 2005."

Πηγή: Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo paidia, I'm in New York and even though i miss your site you have to keep fighting!!!Pastis Yannis