Τρίτη, Ιουλίου 05, 2005

Από το Εδιμβούργο με αγάπη

Διαφορετική η ματιά των εμπορικών ΜΜΕ, όπως του BBC, από εκείνων της εναλλακτικής ενημέρωσης, όπως του σκοτσέζικου Indymedia, για τη Σύνοδο των 8.

Η νέα τεχνολογία δεν είναι παρά η δεύτερη φύση των διαδηλωτών. Με φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω e-mails και κινητών τηλεφώνων, με κείμενα που φιγουράρουν προκλητικά, αναιδή, σκληρά, περιπαιχτικά σε blogs επαυξάνοντας το είδος μιας πρωτογενούς δημοσιογραφίας από τον κόσμο για τον κόσμο. Αυτά για αρχή.

Γιατί ακολουθούν η οργάνωση και το στήσιμο των servers και των απλών υπολογιστών, η εγκατάσταση λογισμικού, η οργάνωση σε χρόνο ρεκόρ εργαστηρίων επεξεργασίας κειμένων και γραφικών, η δημιουργία βάσεων δεδομένων, το «τάισμα» τους με φρέσκα στοιχεία, η αποστολή και παραλαβή δελτίων τύπου, η παρακολούθηση της όλης διαδικασίας και συνεντεύξεις τύπου. Α, και το καθιερωμένο κρυφτούλι με τις μονάδες καταστολής.

Φαντασία, ενθουσιασμός, κέφι, γνωριμίες, φιλειρηνικά συνθήματα, κατασκήνωση στην ύπαιθρο και λαχτάρα για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός. Η γενιά μας, όπως κάθε γενιά έχει το δικαίωμα να οραματίζεται τη δικαιοσύνη και να αυτό-οργανώνεται.

Περιμένετε να δείτε και τι θα γίνει όταν κάποιοι "πάνε για γκολφ"...

1 σχόλιο:

The wise Aineolach είπε...

Μενω Εδιμβουργο.Εχει οντως διαδηλωσεις αλλα πιστεψε με οι ανθρωποι εδω εχουν μεγαλωσει να ειναι "υποταγμενοι".Κατι Ιταλοι και κατι Ισπανοι την κανουν τη δουλεια (και τα Χριστουγεννα ειχε πιο πολυ κοσμο).Χθες ημουν ολη μερα στο κεντρο,σιγα τα επεισοδια:"The nightmare comes true".

http://news.scotsman.com/index.cfm?id=739212005

Αν κι εγω διαφωνω με αυτου του ειδους τη διαμαρτυρια.Πιστευω πως δεν εχει ουσιαστικο οφελος.Μερικα φρικια να ουρλιαζουν.