Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2005

Blogging: «θεμελιώδη» ερωτήματα

«Πώς γράφεις το blog σου; Σημειώνεις τις σκέψεις σου πρώτα στο χαρτί και κατόπιν προσθέτεις πινελιές από το πληκτρολόγιο; Ή το κτίζεις κομμάτι – κομμάτι από την αρχή στην οθόνη του υπολογιστή σου;»

«Πότε προτιμάς τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Εξαρτάται από τη διάθεσή σου; Σου αρέσει ο ήχος από τα πλήκτρα ή αρέσκεσαι στο γράψε – σβήσε του καλοξυσμένου μολυβιού σου;»

Στην τελευταία συνάντηση κάποιων Θεσσαλονικέων bloggers, έριξα τα παραπάνω ερωτήματα και άναψε η κουβέντα. Να δούμε τη συνέχεια και στα σχόλια σας;

7 σχόλια:

S G είπε...

εχω να χρησιμοποιησω μολυβι περιπου 10 χρονια :-)

λεμόνι δίχως όνειρα είπε...

Παλαιότερα μόνο μολύβι.

Μετά το είδα πρακτικά το πράγμα. Που να ξύνεις μολύβια... Στυλό και πάλι στυλό.

Σήμερα είμαι απλά τεμπέλης. Πληκτρολόγιο...

Oneiros είπε...

Πληκτρολόγιο (ακόμα και το -usability nightmare- λαστιχένιο του ZX Spectrum) και ποντίκι, απ' την πρώτη στιγμή που τα πήρα χαμπάρι. Δεν κάνω καλά γράμματα, και με κουράζει πολύ το γράψιμο με στυλό (χώρια το οικολογικό της υπόθεσης). Ότι μου λείπει η μαγεία που έχει το γράψιμο στο χαρτί, ώρες ώρες, είναι γεγονός.

S G είπε...

α μπραβο ρε ονειρε, καποιος που σκεφτεται και το οικολογικο. ποσο μου την σπανε αυτοι που για ενα τηλεφωνικο νουμερο χαλανε μια Α4 σελιδα και μετα το χανουν. Αγοραστε μια ηλεκτρονικη ατζεντα ρε αχρειοι!

(αν σου λειπει το χειρογραφο, υπαρχει και η επιλογη στο μεσσεντζερ να γραφεις με το ποντικι :-)

Oneiros είπε...

S G, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, έτσι με μάθανε. Παλιά, όλα τα χαρτιά τα μαζεύαμε για πρόχειρο, όσο είχαν λευκή επιφάνεια. Πονάει η καρδιά μου όταν βλέπω να τυπώνουν πάκα Α4 με εκτύπωση μονής όψης για πλάκα. Στο πανεπιστήμιο, ειδικά, κόντευα να κάνω φόνο με κάποιους treekillers που φλόμωναν τους εκτυπωτές με την κάθε παπαριά επειδή "ήταν τζάμπα" (εδώ ισχύει το TANSTAAFL).

τέλσον είπε...

κινητή γραφική ύλη, μπλοκάκι και στυλο ή μηχανικό μολύβιτα βρίσκεις κατα 99% στο τσαντάκι μου... είναι η λογική του "είδα-κάτι-και-δε-θέλω-να-το-ξεχάσω-γράψτο-τώρα-ζώον" κατάσταση.. άσε που τα χειρόγραφα έχουν και την μαγκία ότι μπορείς ν α ζωγραφίσεις τις μουντζούρες σου...

άλλη ηδονή το χειροπιαστό

τέλσον είπε...

Θοδωρή, να με συχωρείς που το γράφω εδά αλλά θέλω να το προσέξεις... το λινκ του baby-blog δεν το έχεις αλλάξει, στο target λείπει η παύλα μεταξύ του baby και του blog..

φιλιά, αν θες διέγραψε το μυνημα αυτό όταν αλλάξεις το λινκ..