Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2005

Technorati - London Bombings

Λονδίνο, 7 Ιούλη 2005. Ακόμη μια αφορμή για μια πολύ δυνατή γεύση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε οι πολίτες, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, να παρέχουμε πρωτογενή δημοσιογραφική κάλυψη.

Εκατοντάδες εικόνες και βίντεο έκαναν το γύρο του κόσμου, περνώντας και από τα κανάλια των εμπορικών ΜΜΕ. Στήθηκαν έξυπνες μηχανές οι οποίοες συλλέγουν και "φτύνουν" πληροφορίες από blogs σχετικά με τις εκρήξεις.

Σχετικό βίντεο πουλήθηκε προς 250 δολάρια και έκανε τους "ειδικούς" στα κανάλια των Η.Π.Α. να τρίβουν τα χέρια τους. Διάβασε σχετικά στο Αssociated Press.

Παρακολούθησε τι γίνεται και στο Technorati - London Bombings. Χρήστης κινητού τηλεφώνου με κάμερα φωτογράφισε την πιο διάσημη φωτογραφία της ιστορίας. την έχουν δει περίπου 80.000 άνθρωποι και μόνο από αυτό το site! Αξιόλογο και καυτό το thelastminuteblog.com.

4 σχόλια:

dgalanis είπε...

"την πιο διάσημη φωτογραφία της ιστορίας"? τι να πει δηλαδή και η φωτογραφία με τον αρχηγό των μυστικών δυνάμεων του Βιετνάμ να πυροβολεί εξ επαφής έναν άτυχο Βιετκονγκ ή η φωτογραφία του βουδιστή καλόγερου που αυτοπυρπολήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ ή η φωτο του Κάπρα με τον Ισπανό δημοκράτη να πέφτει νεκρός από τα πυρά των φασιστών ....
μάλλον η ιστορία μίκρυνε στις μέρες μας

Oneiros είπε...

Εγώ θα έλεγα, αυτή του Ut, φυσικά αυτή του Capa, ή φωτό του Che από τον Korda, ή εκείνη του Rosenthal στην Iwo Jima (άσχετα αν ήταν στημένη).

Από μη πολιτικές, αυτή του Doisneau κι αυτή του Cartier-Bresson.

θοδωρής είπε...

OK, όταν έγραψα "ιστορίας" εννούσα αυτής των εκρήξεων στο Λονδίνο. Σε καμία περίπττωση της Ιστορίας...

Oneiros είπε...

Προσωπικά, το κατάλαβα, αλλά βρήκα αφορμή για να γράψω για τις φωτογραφίες ;-)