Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2005

Πρόταση για πανελλαδική απεργία εργαζομένων της ΕΡΤ

Πρόκειται για προσκλητήριο σε απεργία των εργαζομένων στην ΕΡΤ απο τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων. Πόσα ελάχιστα γνωρίζουμε οι από έξω για τους περισσότερους, όχι φιρμάτους εργαζόμενους στην ΕΡΤ...

"Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισαν, εκμεταλλευόμενοι και την αδράνεια των Ενώσεων μας, να «αποκεφαλίσουν» πάνω από 300 δημοσιογράφους της ΕΡΤ Α.Ε. Τα κριτήρια που εφήρμοσαν γι΄ αυτό το πογκρόμ, όπως όλα δείχνουν, είναι σαφώς παράνομα και πάνω απ’ όλα άδικα για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της περιφέρειας και των μόνιμων ενημερωτικών εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Συνάδελφοι με βραχύχρονες επαναλαμβανόμενες συμβάσεις της πείνας, που οι προηγούμενες διοικήσεις τους επέβαλαν, χωρίς πολυθεσίες ή άλλα προνόμια, μένουν στο δρόμο μετά από χρόνια έντιμης δημοσιογραφικής δουλειάς στην ΕΡΤ-ΕΡΑ.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και συντονισμένη: Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ΤΩΡΑ όλων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Α.Ε. Να κληθεί τώρα ο Πρόεδρος της ΕΡΤ και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να δώσουν εξηγήσεις στις Ενωσεις και να αποκαταστήσουν την παρανομία και την αδικία.

Δεν θα ανεχθούμε να χαθούν θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ-ΕΡΑ, σε μια στιγμή που το συνολικό τοπίο στα ΜΜΕ κλονίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις που οδηγούν πολλούς δημοσιογράφους στην ανεργία, την επαγγελματική ανασφάλεια και την υποταγή στις επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας."

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: