Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2005

"Αλληλεγγύη: σύνθημα νεολαίας" - πρωτιά μαθήτριας

Το πρώτο βραβείο κειμένου στον Παγκόσμιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης κέρδισε η 17χρονη μαθήτρια της Γ΄ λυκείου, Μαρία-Χριστίνα Τασιούκα, από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», η μαθήτρια κέρδισε την τιμητική διάκριση στον διαγωνισμό με θέμα "Αλληλεγγύη: σύνθημα νεολαίας", στον οποίο συμμετείχε με το ποίημά της «Κιβωτός», σχεδόν ένα μήνα μετά την τελευταία διάκρισή της στο Στρασβούργο, απ' όπου επέστρεψε με κύπελλο από το «Eurogame», ένα πρόγραμμα για μαθητές από χώρες της Ε.Ε.

Μέχρι σήμερα η μαθήτρια έχει γράψει περί τα 150 ποιήματα, αντλώντας τη θεματολογία της από την επικαιρότητα. Ο ρατσισμός, η καταστροφή από το τσουνάμι στη νοτιοανατολική Ασία, η θηριωδία στο σχολείο της Μπεσλάν, το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη, αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, πηγές έμπνευσης για τη 17χρονη.

Εκτός από συμμετοχές σε διαγωνισμούς η ταλαντούχα μαθήτρια έχει παρακολουθήσει συνέδριο μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη, στη Βοστόνη, ενώ συμμετείχε σε μοντέλο Κογκρέσου στο Παρίσι και σε πρόγραμμα Commenius τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γαλλία.

Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: