Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2005

Στ' άρματα, στ' άρματα (για το βασικό μέτοχο)!

Άντε Κολοκοτρώνηδες και Μιαούληδες! Πάρτε τα άρματα κατά των κουτόφραγκων, αυτή τη φορά. "Εμείς, ορέ, δεν ξεπουλάμε το σύνταγμά μας!", αναφωνήστε!

Κι ύστερα, ξύπνησα. Κι άκουσα και πάλι νέους πολιτικούς να βλέπουν απειλές κατά της Ελλάδας, της φυλής και της ανεξαρτησίας μας. Ο λόγος για το νόμο για το "βασικό μέτοχο".

Χωρίς να είσαι ειδικός, αντιλαμβάνεσαι ότι το παιχνίδι στήνεται ύπουλα. Οι μεν, επιχειρούν να στρέψουν την υπόθεση - ναυάγιο σε μια κόντρα - τσαμπουκά μεταξύ της "ελληνικής τιμιότητας" απέναντι στη διαπλοκή και τη "διεφθαρμένη Ευρώπη". Η οποία επιπλέον σώνει και καλά, κατά τους πρώτους, έχει βαλθεί να μας αλλάξει την πίστη. Οι δε, δεν αναγνωρίζουν τα όσα οι ίδιοι σχεδίασαν με το σύνταγμα όταν κυβερνούσαν, κατηγορώντας τους πρώτους. Οι υπόλοιποι συντάσσονται με το πνεύμα του αντιευρωπαϊσμού, μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων...

Όταν οι πολιτικάντηδές μας επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η Τουρκία να αλλάξει το δικό της σύνταγμα, γιατί συμπεριφέρονται τόσο επαρχιώτικα στα του δικού μας οίκου; Σε μια πρόσφατη συζήστηση με φίλους με θέμα το "που πάμε, ρε γαμώτο, από 'δω και πέρα;", δεν δόθηκε απάντηση. Μόνο απαισιοδοξία διαπιστώσαμε, άσχετα πολιτικών τοποθετήσεων.

Άντε, καλό τριήμερο. Ούτως ή άλλως, για περισσότερο μακροχρόνια σχέδια δεν είμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: