Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2006

Έκθεση ιδεών και το οιωνεί υψηλότατο στέλεχος του υπουργείου

Και πάλι μια από τα ίδια. Έκθεση ιδεών σε μπλε ριγέ τετράδιο. Σε χαρτί 80 γραμμαρίων "Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα". Πρόλογος, κυρίως θέμα χωρισμένο σε ενότητες, επίλογος - χειροκρότημα και φλας.

Μέχρι και τα καψίματα έξω από το πανεπιστήμιο κατήντησαν ένα μηδενικό, έτσι που ο Πολύ-δωρας δεν βλέπει τίποτα. Ούτε πριν, ούτε μετά. ¶ψογο το παλουκάρι. Καθάρισε με τη μία.

Η Μαριέττα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά "Η Ελλάδα προχωρεί σε ασφαλή δρόμο". Σιγά ρε μην σπάσουνε τα αυγά από την πολύ ασφάλεια. Στα εγκαίνια του περιπτέρου όμως του ΥΠΕΠΘ, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ¶νθιμος. Η Μαριέττα αποκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο ως "οιωνεί υψηλότατο στέλεχος του υπουργείου" και δήλωσε ότι στόχος της πολιτικής του υπουργείου είναι η παιδεία στην κορυφή, χωρίς ωστόσο να λησμονεί τις παραδόσεις της Εκκλησίας.

Είδες βρε κουτό που ανησυχούσες;

Ο Αρχιεπίσκοπος, στην ομιλία του επεσήμανε ότι "δεν πρέπει να λησμονούμε τις ρίζες και τις παραδόσεις μας εν ονόματι του εκσυγχρονισμού γιατί αυτό θα οδηγούσε σε μία εξέλιξη χωρίς ρίζες και μέλλον."

Με άλλα λόγια, το αυγό έκανε την κότα, ή η κότα το αυγό; Ιδού το ερώτημα της σύγχρονης Ελλάδας με την αγιαστούρα στο χέρι. Αύριο οι μεν θα βλέπουν φως στην άκρη του μυαλού του Μπομπ, οι δε θα σιχτιρίζουν. Κι εκεί μια σούπα ξαναζεσταμένη. Ούτε να αηδιάσω δεν μπορώ πλέον. Απλά παύω να ασχολούμαι. Πάει καιρός που δεν ασχολούνται με την πάρτη μας.

Όχι;

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

It's a shitty job, but someone's got to do it (την αποδόμηση), και τα κανάλια σίγουρα δεν την κάνουν. Μην τα παρατάς, απλά μετά την ΔΕΘ χρειάζεται διάλειμα (και δραμαμίνη).