Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2006

Υποκλοπές: Αθήνα - Ουάσιγκτον σε απευθείας μετάδοση

Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία. Κάποιοι τα είχαν γράψει και νωρίτερα. Αλλά να σκάσει τόσο γρήγορα και από επίσημα χείλη made in USA;

Στη δημοσιότητα μυστική συμφωνία Αθήνας-Ουάσινγκτον για τις υποκλοπές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μυστική αλληλογραφία των ελληνικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η συμφωνία «έκλεισε» 15 μέρες μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004 και ανανεώθηκε μετά τη λήξη των Oλυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ύστερα από αίτημα της αμερικανικής πλευράς.


Όχι μάλλον ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα έπραττε διαφορετικά, παρά τα όσα διατείνονται οι εκτός του χορού. Το αφεντικό ήθελε να ακούει, να βλέπει, να μυρίζει και να πιάνει. Κι έτσι έγινε. Yes, sir!

Αλλά οι κλάψες στυλ "εμείς είμαστε θύματα" του Καραμανλή και των υπουργών αυτής της χώρας ακούγονταν και πριν και τώρα αν μη τι άλλο γελοίες. Θα έχουν τώρα το θάρρος οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να ομολογήσουν το ψέμα τους, αν όχι τη βλακεία τους; Θυμάστε εκείνη την επίδειξη Βουλγαράκη και λοιπών με τον υαλοπίνακα και τα ακατανόητα σχήματα; Θέε μου, τι ανοήτοι!

Τα περί διερεύνησης της υπόθεσης είναι για εμάς, το πόπολο. Οι δημοκρατικές ελευθερίες έχουν πάει περίπατο και δεν λένε να επιστρέψουν.

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

Καθόλου δεν εκπλήσσομαι. Στην προκειμένη περίπτωση, το τέλος της αθωότητας καλό θα μας κάνει' ίσως κάποτε πάρουμε χαμπάρι επιτέλους ότι η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών επαφίεται τελικά στον καθένα μας.